Kakas-kaland a Burattino Színpadán

Makacs kakas hangjának, nincsen ám párja!
Díszes tollazatával, mind’ csak táncát járja!
Puli kutyájával él nagy-nagy boldogságba’,
Makacs engedetlensége sodorja őt pácba...!

– szól a fáma. A kukori valóban nagy kalamajkába keveredik, ravaszdi róka vacsoraként kívánja őt látni. De hogyan keveredhet ki a bajból Makacska? Itt bizony már csak Pajti és a nézősereg segíthet!

 

IZGALOMBÓL NEM VOLT HIÁNY

 

A szülők csemetéikkel együtt feszülten figyelték az eseménydús történetet. Róka koma találékonyabbnál találékonyabb módokon próbálta kicsalni a házikóból Makacskát, a gyerekek és Pajti őriző szemeinek hála, sikertelenül. A mókás történetben lompos farkú barátunk rockzenésznek öltözve, kék parókával a fején ígért muzsikusi sikereket a mit sem sejtő kakaskának, sőt szalmabálának álcázva magát, kukaccal is próbálkozott. A közönség soraiban ülők nagyokat hahotáztak a humoros elemeken, az LGT Nem adom fel című slágerének felcsendülése pedig még a legidősebbeket is kacajra késztette. A gyerekek kiáltásainak köszönhetően a ravasz róka pórul járt, Makacska és Pajti pedig vidáman tovább állt.

A Burattino Bábszínház következő előadása szombaton 16 órától a nagysikerű Reszkessetek egerek! bábjáték lesz, melyről az alábbi linken bővebben olvashatnak.

Farkas Fanni