Jubileum a Bemben – Ünnepel a Boldog Iskola
Fotó: Szarka Lajos

Több fontos évfordulót ünnepel a Bem József Általános Iskola a 2022–23-as tanévben. A névadóval, tagozatok indulásával, költözéssel kapcsolatos jubileum alkalmat ad arra, hogy visszatekintsenek az elmúlt esztendőkre, az évtizedes sikerekre. Túl a tanévi eseményeken, pénteken ünnepi gálaműsort tartottak a Bem tornacsarnokában szülők és közéleti személyiségek jelenlétében.

 

Többszörös jubileumot ünnepel a Bem József Általános Iskola. A péntek délutáni ünnepi gálaműsorban volt palotás, néptánc, mese, köszöntő és kortárs tánc. Az egyházi iskolák államosítása után 75 éve lett 3-as számú Állami Általános Iskola, mely 60 éve viseli a ’48-as lengyel tábornok, Bem József nevét. 45 éve indult az angol tagozat az intézményben, és 35 éve a testnevelés. Ekkor költöztek az Epreskert utcára, és már itt lett 10 éve a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája.

„Iskolánkban ötévente mindig jubileumot ünneplünk. Ennek a szlogenje, hogy: Többfordulós évforduló. Azért adtuk ezt a címet, mert nagyon sok jubileumunk van. Ezt egy gálaműsorral szeretnénk megpecsételni. Ugye, a ’22–23-as tanév erről szólt. Minden ennek a jegyében zajlott. Versenyeink és minden egyéb. Most azt szeretnénk, ha a szülők és a meghívott vendégek egy picit betekintést nyernének abba, hogy milyen gyerekek járnak hozzánk. Milyen ügyesek, milyen tehetségesek! Nálunk az az elv, mindenki jó valamiben, és ezt a valamit szeretnénk most megmutatni mindenkinek” – fogalmazott az iskola igazgatója, dr. Baloghné Mester Éva.

Ebben a tanévben 25 osztály alkotta a Bem iskolát. Szeptemberben újra három első osztályt indítanak. Az iskola ereje a sokszínűségben rejlik, hiszen az angol és a sport tagozat eredményein túl szinte minden tantárgyból kiváló országos versenyeredménnyel dicsekedhetnek.

„Nagyon fontos helye és szerepe van Nyíregyháza oktatási palettáján a Bemnek. Nagyon gazdag a múltja, azt gondolom, izgalmas a jelene, és reményteli a jövője. Most hat jubileum ünneplése folyik egyszerre. És nemcsak azért mondom, mert itt, a belváros közepén van, és nem is csak azért, mert a három gyerekünk ide járt annak idején, hanem mert az eredmények ezt igazolják. Köszönet mindazoknak, akik az elmúlt évtizedekben a munkájukkal ezt elérték. Köszönet a diákoknak is, mert az ilyen eredményekhez – akár tanulmányi, akár sport – kell egy olyan lelkes diákcsapat is, ami itt általában megvolt” – mondta a gálaműsor előtt a polgármester, dr. Kovács Ferenc.

A Bem iskola pedagóguskara és a szülői gárda folytonosan garantálja a stabilitást, a belső kohéziót, és a szeretetteljes légkört. Így fogalmaz az oktató-nevelő munka megítélésén túl az iskolavezetés. Az élményszerű oktatás megteremti a boldog diákéveket. Ennek egyik látványos állomása volt a pénteki gála, ahol bemutatkoztak az iskola tehetséges diákjai.

Apró lépésekkel elindult az iskola felújítása a tankerület és az önkormányzat támogatásával, ezt szeretnék minél hamarabb, és minél teljesebb körben befejezni.

„Nagyon sok fejlesztés indulhatott el a Bem József Általános Iskolában az elmúlt időszakban. Én nagyon sokat konzultálok az igazgató asszonnyal, és az itt dolgozókkal. Meghallgatjuk az igényeket akár a szülőktől, akár a diákoktól, a gyerekektől. Mindazok a fejlesztések, amik az elmúlt időben létrejöhettek, a gyerekeket szolgálják. Azt gondolom, az elmúlt időszak is bebizonyította – ezek az évszámok, amit ma ünneplünk, a 75, 60, 45, 30 és 10 éves jubileumok –, hogy itt olyan munka folyik évtizedek óta, amire mindannyian büszkék lehetünk” – nyilatkozta dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő.

A Bem iskolát nemcsak a múltja igazolja, hiszen ha sikeres a jelen, bízhatunk a jövő eredményeiben is. A rzeszówi testvériskolával ápolnak baráti kapcsolatot, ahol a közös nyelv az angol. A Bagdi Bella nevével fémjelzett Jobb veled a világ Alapítvány „Boldog Iskolája” lettek, és néhány éve elnyerték az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet, melyet időről időre hitelesítenek diákjaik versenyeredményei.

Kapcsolódó galéria

Jubiluem a Bem József iskolában 20230519