Június 3-tól a Parkfürdő medencéiben is csobbanhatunk
Fotó: Illusztráció

A nyári szezon minden évben akkor jön el hivatalosan, amikor megnyit a nyíregyházi Parkfürdő. Ez idén június 3-án, pénteken történik meg, amikor is reggel 9 órától már fogadja vendégeit Nyíregyháza legnagyobb fürdőkomplexuma!

– Minden évben nagyon várjuk ezt a pillanatot, a medencéket már töltjük, ragyogóan zöld a pázsit, hamarosan minden adott a strandoláshoz a Parkfürdőben – tájékoztatta szerkesztőségünket a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. – Társaságunk minden fontos feladatot elvégzett, ami a nyitáshoz szükséges, így befejeződtek a medencék burkolatjavítási munkái, a csúszdák karbantartási munkái, az M1-es termálkút felújítási munkái, illetve a termálkutak új termelőcsöveket kaptak, ami a stabil és folyamatos vízellátás biztonságát szolgálja. A hatalmas parkrészek kertészeti munkái is folyamatban vannak, hogy a Parkfürdő a nyitás napján a vendégek által igen kedvelt, országos tekintetben is páratlan zöldfelületeivel fogadhassa a vendégeket.

10 év alattiaknak ingyenes a belépés

A nyitás alkalmából június 3-tól június 5-ig 10 év alatti vendégeknek ingyenes a belépés, a gyermekek lakcímkártyáját a pénztáraknál az életkor igazolásához felmutatni szükséges. A nyitó hétvégén ingyenes gyermekfoglalkozásokkal és bábszínházi előadással is kedveskednek, illetve szombaton 14–17 óráig ingyenes reumatológiai tanácsadással várják a látogatókat.

Védettségi igazolvány nélkül

– Külön örömhír, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a fürdők védettségi igazolvány nélkül látogathatók, negatív PCR tesztet, vagy gyorstesztet sem szükséges bemutatni, és a szájmaszk viselése sem kötelező! A fürdőzés a koronavírus-járvány szempontjából alapvetően biztonságos tevékenységnek minősül, a fertőzés kockázata nagyon alacsony, tekintettel arra, hogy a fürdővizek fertőtlenítése során használt klór roncsolja a vírus külső burkát, a vírus pedig rövid időn belül elpusztul. Mindezek mellett a töltő-ürítő rendszerű medencékben olyan fertőtlenítő rendszert üzemeltetünk, mely nem károsítja a gyógyvíz hasznos összetevőit, de elpusztítja a vírusokat, fertőző anyagokat, így a koronavírust is.

– Június közepétől ingyenes aqua-torna, aqua-zumba és gyermekfoglalkozásokat tartunk, továbbá minden szerdán és pénteken 21.00 órától éjszakai fürdőzés is lesz, a belépés a Hotel Barbizon udvarán keresztül lehetséges majd az éjszakai fürdőprogramra.