Jó ütemben halad a városi uszoda építése, már kirajzolódtak a medenceterek vonalai!

Egy hónappal ezelőtt, október 19-én pedig ünnepélyes keretek között tették le a városi uszoda alapkövét. A munkálatok azóta is gőzerővel zajlanak. A szemek elől elzárt munkaterületen jelenleg a cölöpalapozás zajlik és már kirajzolódtak a medenceterek vonalai, napokon belül pedig toronydaru is segíti a munkálatokat.

Az új sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott. A beruházással kapcsolatosan még tavaly novemberben városi, közgyűlési döntés is született: Nyíregyháza támogatja a TAO-s fejlesztést, a beruházáshoz a területet, ingatlant a megyeszékhely adja. Amint megtörténik az uszodának a használatba vétele, a létesítmény önkormányzati tulajdonba kerül. A beruházás mintegy 2 és fél milliárd forintból valósul meg. Ennek 750 millió forint az önereje, ám a város ezt az összeget is megkapja: a magyar kormány támogatja a fejlesztést.

Balogh Tamás, az AQUA Sport Egyesület irodavezetője elmondta:

Természetesen sport- és lakossági célú is lesz az uszoda! Az AQUA Sport Egyesületnél közel 200 fiatal sportol, az ő mindennapos edzéslehetőségeik fognak nagy mértékben javulni. Emellett természetesen az úszó szakosztály, a búvárok és ugye akik eddig például Sóstóra jártak, valószínűleg ők fogják ezt elsősorban használni. Ezen kívül: már egyeztetések vannak az iskolai úszásoktatás kapcsán is, így a sportlétesítményben tovább bővülhet ennek lehetősége a helyi iskolák számára.

Az uszoda 10 pályás nagymedencéje 220 centiméter mély és 50 méter hosszú lesz. Ez méretben akkora, mint a Júlia Fürdő nagymedencéjének a négyszerese. Tanmedence, öltözők és egy közel 300 fős lelátó is helyet kap majd az épületben. A létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter. A tervek szerint 2019 őszére készül el az új uszoda.

 

Dér Vivien