Intézményfelújítások Nyíregyházán – Márciusban és áprilisban kezdődnek a további munkák

Intézményfelújítások Nyíregyházán – Márciusban és áprilisban kezdődnek a további munkák

A Településfejlesztési Operatív Program 900 millió forintos, önerőt nem igénylő támogatásából nyolc óvoda és egy bölcsőde komplex korszerűsítése valósul meg Nyíregyházán. A munkák idén márciusban kezdődnek, a projekt zárásának időpontja pedig a jövő év augusztusa. A projekt célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése. Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, a beruházás az óvodákban több mint ezer férőhelyet érint. Az épületeket kívül-belül felújítják az épületeket, a játszóparkokat és eszközöket is beszereznek. Emellett a Tas utcai korábbi bölcsődében visszaállítják az eredeti funkciót, két csoportszobát alakítanak ki, ezzel 24 fővel emelkedik majd a bölcsődei férőhelyek száma. Az intézményfelújítások engedélyes és kiviteli tervei elkészültek, a kivitelezőkkel a vállalkozási szerződéseket megkötötték.

Márciusban és áprilisban kezdődnek a munkák

A korszerűsítési munkák az Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézményét is érintik. Szikszainé Kiss Edit intézményvezető hangsúlyozta, a beruházás idején is a gyerekek biztonsága és komfortérzete a legfontosabb. Örömmel fogadta, hogy új tornaszobát kapnak, emellett kicserélik az ajtókat, a burkolatokat és tisztasági festésre is sor kerül.

A munkák már márciusban elkezdődnek a Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr téri Tagintézményében, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kassa úti Telephelyén, az Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézményében és a 14. sz. Bóbita Bölcsődében. Áprilisban indul a felújítás a Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert Tagintézményében, a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézményében, az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézményében, és az Eszterlánc Északi Óvoda Gyöngyszem Tagintézményében. 2020-ban pedig a Tündérkert Keleti Óvoda Nefelejcs Tagintézményét is komplexen felújítják a pályázati forrásból.

 

Szoboszlai Tibor