Innovációs- és Állásbörze a Nyíregyházi Főiskolán

[video]

Cégek mutatták be tevékenységi területük egy részét az érdeklődő fiataloknak a Nyíregyházi Főiskolán megrendezett Innovációs- és Állásbörzén. A jubileumi bemutatkozólehetőségre a városból, a megyéből és a régióból érkeztek kiállítók, hogy képviselőik segítségével mutassák be azt, mivel foglalkozik a cég és mi az, amit a pályakezdőknek kínálnak. A kiállításra műszaki, pénzügyi, informatikai, katonai és a kommunikációs területről érkeztek szervezetek, akik kötetlen beszélgetés keretein belül ismertették meg profiljukkal a diákokat.

Prof. dr. Jánosi Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola rektora a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, ma már elvárás egy felsőoktatási intézménnyel szemben, mindenhol a világon, hogy ne csak oktasson, hanem teremtse meg a kapcsolatot a munka világával, az innovációval és a fejlesztésekkel. Ennek érdekében a Nyíregyházi Főiskola 15–20 éve nem kizárólag tanítással foglalkozik, hanem a fiatalok elhelyezkedési esélyeit is keresi. Szociológiai kutatásokat végez, Alumni és Karrier Irodát működtet, amely a pályaválasztásra készíti fel az ide jelentkezőket.

További képekért kattintson a fotóra!

Az Állásbörzén nem csupán végzős hallgatók vettek részt, hiszen sokan tudatosan tervezik meg a jövőjüket.
Svégel Dóra másodéves gazdálkodási és menedzsment szakon, de már előre gondolkodik azon, hogy milyen lehetőséghez juthat majd, ezért is tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az Állásbörzén.
A program innovációs standjain az informatika hazai és nemzetközi eredményeivel is megismerkedhettek az érdeklődők, de részt vehettek próba-állásinterjún, és kipróbálhattak technikai eszközöket is. A börzére minden év tavaszán kerül sor, hiszen júniusban sok végzett hallgatót bocsát ki a Nyíregyházi Főiskola.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a rendezvényen azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, egy stabil és fenntartható növekedés szempontjából akár egy várost, akár egy céget, egy régiót nézünk, az innováció, a megújulás, az oktatás és a kutatásfejlesztés a mindennapok részévé kell, hogy váljon. A polgármester hozzátette, Nyíregyháza szempontjából ez azért fontos, mert a főiskola itt van a városban, és akik itt végeznek, remélhetőleg itt telepednek le, itt dolgoznak majd, tehát a most befektetett tudás hasznosul a jövőben.
A kiállítók a hallgatók igényeihez igazodva sokszínű munkaerő-piaci kavalkádot teremtettek, közel hozva egymáshoz az álláskeresőket és a munkaadókat.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)