Idősügyi Tanács – Számos program vár a szépkorúakra 2019-ben

Ingyenes fürdőjegy, szépkorúak nyíregyházi sportversenye, séta az Állatparkban. Csak néhány program az elmúlt esztendőből, mely az időseket várta Nyíregyházán. Az Idősügyi Tanács 2019-ben is hasonló rendezvényekkel készül, sőt szeretnék bővíteni a sort.

A hagyományos rendezvényeink megmaradnak, de szenior tánc terén akkora az érdeklődés, hogy egy országos programot szeretnénk Nyíregyházán szervezni.

– mondta Fintor Károlyné az Idősügyi Tanács titkára.

Ami a szenior örömtáncot illeti, akkora az érdeklődés, hogy szóba került, hogy vagy nagyobb helyiséget kell bérelni, vagy heti több alkalommal kell megszervezni. Elkészült a „Meséld el nekem... Élettörténetek Nyíregyházán” című könyv, melynek a hivatalos bemutatójára februárban kerül sor.

Már készen van a könyv, február 6-án ünnepélyes keretek között szeretnénk bemutatni. Nagy volt az érdeklődés a kötet iránt, sok értékes írás érkezett, és tervezzük egy második könyv kiadását.

– mondta Dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Nyíregyházán az elmúlt években sok olyan infrastrukturális fejlesztés történt, mely a szépkorúakat is érinti. A szabadtéri kondiparkok mellett a fürdőket is gyakran használják az idősebbek.

 

Dankó László