Idősek Akadémiája – Elkezdődött a 2022-es tavaszi programsorozat

Elkezdődött az Idősek Akadémiája tavaszi programsorozata. A következő hetekben több egészségügyi témában is előadásokat tartanak majd az érdeklődőknek, akik ingyenesen vehetnek részt a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Őz utcai centrumában.

Csütörtök délután folytatódott a több évre visszatekintő Idősek Akadémiája előadássorozat. A szervező Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítványa időről időre ingyenes előadásokat szervez az időseket érintő, érdekes és hasznos témákban.

Varázslatos virágbirodalom

A 2022-es tavaszi időszakban elsőként Boronkay Ferencné, a Tuzson János Botanikus Kert nyugalmazott vezetője érkezett a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Nappali Ellátó Centrumába. A Varázslatos virágbirodalom című előadásában többek között arról is beszélt, hogy egész életét a növények között töltötte, illetve már-már hihetetlennek tűnő 800 éves tölgyfákat és 2700 éves olajfákat is megemlített bemutatójában.

További előadások

Az Idősek Akadémiája tavaszi programsorozata jövő hét csütörtökön, május 12-én folytatódik, akkor Bene Ágnes, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának tanársegéde tart majd előadást az időskori boldogság forrásai címen. A folytatásban több egészségügyi témát is érintenek majd és neves szakemberek érkeznek a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központba. A testi és lelki egészség kapcsolata témakörben dr. Kiss Csaba háziorvos tart előadást, az időskori szűrővizsgálatok jelentőségéről pedig dr. Papp Katalin főiskolai docens beszél a résztvevőknek, de a szenior örömtáncot is bemutatják majd az Idősek Akadémiáján. A tavaszi programok egészen június 2-ig tartanak majd.

Kapcsolódó galéria

Idősek Akadémiája 20220505