Idén is lesz szigligeti tábor

Idén 10 turnusban közel 1000 gyermek táborozhat az önkormányzat tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő Szigligeti Gyermeküdülőben. Az első csoport június 19-én indul a Balaton partjára, az utolsó pedig augusztus 25-én jön haza. Jelentkezni az iskolákban kijelölt szervező pedagógusoknál lehet – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászai Menyhért alpolgármester.  (Megjelent a Nyíregyházi Napló február 11-ei számában.)

 

Szinte már nem telhet el úgy nyár, hogy ne fogadják táborok a nyíregyházi lakhellyel rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú általános iskolába járó tanulókat. A Szigligeti Gyermeküdülő ezúttal is gyerekzsivajtól lesz hangos, hiszen közel 1000 diákot fogadnak majd a vasárnaptól péntekig tartó turnusokban. A programok az elmúlt évekhez hasonlóan idén is változatosak lesznek.

– A szigligeti tábor önköltséges formában működik, az általános iskolásoknak 36 000 Ft/fő költségtérítést kell fizetni turnusonként – emelte ki az alpolgármester, hozzátéve, hogy a táborozó gyermekek egy része azonban 10 000 forint kedvezményben részesül. Ők azok, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre is jogosultak, tartós beteg gyerekek, vagy akiknek szülei három vagy több kiskorú gyermekről gondoskodnak és igényelték a támogatást.

A nyíregyházi lakóhellyel (állandó lakcímmel) rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú intézménynél tanuló jogviszonyban álló gyerekek a táborra az iskolákban kijelölt szervező pedagógusoknál jelentkezhetnek 10 000 forint/fő előleg befizetésével.

A támogatás igénybevételéhez a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultságot a megállapító határozat másolatával, a magasabb összegű családi pótlékra (tartós betegség, három vagy több gyermek) való jogosultság tényét a Magyar Államkincstár által kiállított hatósági bizonyítvánnyal kell igazolni, melyet szintén a szervező pedagógusoknál lehet leadni legkésőbb 2022. április 19-ig (támogatást évente egy alkalommal lehet a gyermeküdülőben történő üdüléshez felhasználni).

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyermekek számára minél kellemesebbé tegyük a táborozást, mindezt természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartásával. Őszinte örömmel tapasztaljuk, hogy a Szigligeti Gyermeküdülő egyre népszerűbb. A telt ház, valamint a gyermekek és a pedagógusok pozitív visszajelzései is megmutatják munkánk eredményességét – zárta dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor.