Idén is lesz Csillagfutás – Mutatjuk a részleteket!

Az OMNIS FORTE Egyesület 2022. szeptember 10-én, immáron negyedik alkalommal szervezi meg a különleges éjszaki Csillagfutást, amely idén is nemes célt szolgál.

A Csillagfutáson 2022-ben is három távon indulhatnak a legkisebbek és a legidősebbek is, hiszen ezen a tömegsporteseményen nincs korosztályos megkötés. Itt valóban csak a részvétel számít! Akik úgy érzik, hogy futva nem tudják teljesíteni a három táv egyikét (1,5km, 4,5km, 9km) akkor sétálva, gyalogolva is megtehetik. A Bujtosi tó partja ezen a napon ismét fényáradatban fog úszni, hiszen különleges megvilágításban lesz részük az indulóknak.

A már megszokott világítási elemeken kívül (személygépkocsi, kamion, busz, traktor) most hagyományos fénytechnikai elemekkel is készülnek a szervezők (pl. gyertya, fáklya) futó pálya megvilágítása kapcsán. Az egészség megőrzésén túl minden évben a daganatos megbetegedések elleni küzdelem egyik területét is kívánja támogatni a rendezvény.  Így ebben az évben is a nevezési díjak száz százalékát fogják felajánlani a Jósa András Oktató Kórház, Onkológiai Tömbje részére. 2021-ben 1.020.000.- Ft-ot sikerült összegyűjteni. A szervezők remélik, hogy az idén minden eddiginél több indulót köszönhetnek a Bujtosi Városligetben, így a 2000.- Ft-os nevezési díjakból rekordösszegű felajánlást sikerül majd összegyűjteni.

Nevezni a rendezvény hivatalos weboldalán lehet: www.csillagfutas.hu