Idén karszalagos beléptető rendszer működik majd a VIDOR Fesztiválon
Fotó: Szarka Lajos

A korábbi évektől eltérően, idén karszalagos beléptető rendszer működik majd a VIDOR Fesztiválon. A Kossuth téri nagyszínpadi rendezvények lezárt területének látogatása kizárólag a védettségi igazolvány bemutatását követően, a személyesen átvett karszalaggal lehetséges. A Kossuth téri nagyszínpad koncertjeinek helyszíne biztonsági korláttal lesz elválasztva. A koncertek 3 bejáraton keresztül közelíthetőek meg. A Kossuth téri nagyszínpad rendezvényeinek területére a 18. életévüket betöltött látogatóknak vendégként csak és kizárólag sértetlen karszalag viselése esetén lehet belépni.

A Móricz Zsigmond Színház 2021. augusztus 27. és szeptember 4. között rendezi meg a 20. VIDOR Fesztivált. A belépéshez szükséges karszalagok átvételére szeptember 4-ig van lehetőség, a Kossuth tér 2 pontján kihelyezett Regisztrációs Pultoknál. A biztonsági korláton belül a szakemberek folyamatosan ellenőrzik majd a karszalag meglétét, és azok sértetlenségét – hívta fel a figyelmet Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

A fesztiválnak két helyszíne van, itt, a Kossuth téren a nagyszínpad előtti rész, illetve a VIDOR Kert. Ami fontos tudnivaló, hogy a Kossuth téren a nagyszínpad kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható, ez is limitálva lesz, kétezer főben, egy kivétel van, a Majka koncert, ahol négyezer főig tudunk majd felmenni, illetve a VIDOR Kertben 400 fő lesz a limit, itt viszont nem lesz védettségi igazolvány korlát.”

A belépéshez szükséges karszalag nem átruházható, a sérült, elveszett karszalagot pótolni kell, a belépéshez szükséges karszalag átvételéhez pedig mindenki vigye magával a védettségi igazolványát, és valamilyen személyi okiratát – hívta fel a figyelmet az igazgató. 

Nagyon fontos tudnivaló a belépésnél, hogy nem a védettségi igazolványt kérjük majd a koncertek előtt, hanem a védettségi igazolvánnyal kiváltható karszalagot. Ezek a karszalagok a térnek a két pontján vehetők majd át, ezek felmutatásával engedik majd be a biztonságiak a látogatókat.”

A karszalagokat a kiváltáskor azonnal felragasztják az igénylők csuklójára. A 18. életévüket be nem töltött látogatók védettségi igazolvánnyal, vagy karszalaggal rendelkező felnőtt kíséretében tartózkodhatnak a koncert területén. A védettséget az igazolványon túl az erre alkalmas applikációval is lehet igazolni. A magyar védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők esetében az uniós digitális Covid-igazolványt, illetve a Magyarország által is elfogadott igazolásokat fogadják el – közölte a Móricz Zsigmond Színház.