Aszfaltozás – A végéhez közelít a nagyfelületű útjavítás Nyíregyházán
fotó: Szarka Lajos

A végéhez közelít a nagyfelületű útjavítás Nyíregyházán. A város területén összesen 20 utcában zajlik vagy zajlott kisebb-nagyobb felületen aszfaltozás, közel 20 ezer négyzetméteren, amely mintegy 130 millió forintos forrásból valósult meg. A korábbi kopó aszfaltréteg felmarását követően történt az aknafedlapok szintbe emelése, az új aszfalt leterítése és a szükséges burkolati jelek felfestése. A munkálatok jó ütemben haladnak, iskolakezdésre városszerte befejeződnek.

Az idei évre tervezett nagyfelületű útjavítás érintette a belvárost, a Jósavárost, Sóstót, Nyírszőlőst, Rozsrétszőlőt, az Érkertet és a Hímes városrészt is. A kivitelező az ütemtervet úgy készítette el, hogy rövid idő teljen el a marási munkálatok és az aszfaltozás között, ezáltal a lehető legrövidebb ideig korlátozzák a közlekedőket – erről Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket. A kivitelezés jó ütemben zajlik, a helyszínek háromnegyedén, köztük a belvárosban is már befejeződtek a munkálatok.

A nagyfelületű útjavítási programunkkal kapcsolatban 2021. július 21-én írtuk alá a kivitelezővel a szerződést, július végén kezdődtek el a munkálatok, 19 helyszín került kijelölésre a város különböző pontjain, ezeknek a nagy részén, 14 helyszínen már elkészült az aszfaltozás, és jövő hét elejére a fennmaradó öt helyszínen is be fog fejeződni a munka. Közel 20 ezer négyzetméter felületen sikerül megújítanunk aszfaltutakat, és több mint 2 ezer tonna meleg aszfaltot használtunk fel ehhez a munkához.”

Dicső Péter hozzátette, a felmart aszfaltot – mint minden évben, idén is – újrahasznosítják; a NYÍRVV telephelyére szállítják, majd azt zúzott köves utak stabilizálásához használják fel a későbbiekben.