Ideiglenes parkoló a múzeumfalu mögött
Fotó: Szarka Lajos

Több száz autó befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki a Sóstói Múzeumfalu mögött. A közel 2 hektáros területen ingyenes lesz a parkolás, ezzel a Sóstón beindult turisztikai beruházások miatt kiesett parkolókat szeretnék kiváltani.

Lekaszálták a füvet, majd aszfaltsávot terítettek a Tölgyes utca végén található parkoló lejárójához a NYÍRVV szakemberei. Sóstógyógyfürdőn a hosszú hétvégén, várhatóan fokozott turisztikai és szabadidős tevékenységre kell számítani. Az ezzel együtt megnövekedő gépjárműforgalom irányítását, valamint a közterületek rendjének ellenőrzését a rendőrség és a Közterület-felügyelet munkatársai végzik majd. A Sóstógyógyfürdőn megvalósuló beruházásokhoz kapcsolódóan az állatpark parkolóinak egy részét, illetve a Fürdőház téren lévő parkolókat is lezárják, azok nem lesznek használhatók. Viszont a Tölgyes utcán, a Sóstói Múzeumfalu mellett ideiglenesen kialakított, mintegy 2 hektáros parkoló már használható lesz, amely a kihelyezett táblák segítségével könnyen megtalálható.

„Több beruházás is elindult Sóstón, ezekhez pedig a felvonulási területeket biztosítani kellett a vállalkozóknak, ezért parkolókat zártunk le. Viszont a turisztikai szezon közelgő beindulása miatt az önkormányzattal közösen úgy döntöttünk, hogy ideiglenes parkolót alakítunk ki a múzeumfalu háta mögött, ez egy közel 2 hektáros terület, ide is tudnak majd a turisták parkolni, természetesen a meglévő parkolók mellett.”

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója hozzátette, ehhez egy bejárót készítettek a területhez, hogy az aszfaltozott útról szilárd burkolaton tudjanak lejutni az autósok a parkolóba. A tervek szerint a terület több száz autó befogadására lesz alkalmas, és természetesen ingyenes lesz a parkolás.