Húsvétra elromlik az idő, széllel, esővel ekkor jön a front

Csütörtök estig még csak az északi és a keleti megyékben lehet számítani intenzívebb gomolyfelhő-képződésre, a csúcshőmérséklet még 21-25 fok körül lesz - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Az ország nagyobb részén napos idő lesz ma a jellemző fátyolfelhőkkel. A északi és a keleti megyékben lehet számítani intenzívebb gomolyfelhő-képződésre, amelyből elsősorban a Nyírségben és Borsodban alakulhat ki a délutáni, esti órákban elszórtan zápor, zivatar. Megélénkül, elsősorban az Északi-középhegységben meg is erősödik a délnyugati szél, zivatar környezetében délutántól viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 19 és 26 fok között változik, a felhősebb északkeleti tájakon lesz a hűvösebb. Késő estére többnyire 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtök estétől azután változás kezdődik. Elszórtan, nagyobb számban a keleti, északkeleti vidékeken fordulhat elő zápor, főként az éjszaka első felében zivatar is. A délnyugatiról északnyugatira, északira forduló szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Zivatar környezetében egy-egy viharos széllökés is előfordulhat.

A csúcshőmérséklet pénteken már csak 12-18 fok között várható, míg szombaton és vasárnap is legfeljebb 8-13 fok lehet.

 

Forrás: hirado.hu