Húsvéti tanácsokkal is segít a mentők életmentő applikációja

Az alkalmazást az elmúlt évben több mint 531 ezren töltötték le és már közel 3000 esetben nyújtott segítséget. Az applikáció a közelgő ünnepek alkalmából most aktuális chatbot témával is segít a felhasználóknak.

Húsvéti tanácsokkal is segít a mentők életmentő applikációjának chatbot funkciója – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Tavaly január végén indult el az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány ÉletMentő applikációja, amely a digitalizáció segítségével gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segélyhívást.

Budapest, 2019. április 4.A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat mentőhívást megkönnyítő és a segítségnyújtást gyorsabbá tevő ÉletMentő applikációja a magyarországi bevezetését bejelentő sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat Budapesti Mentésirányító Központjában 2019. április 4-én.MTI/Bruzák Noémi

Az alkalmazást az elmúlt évben több mint 531 ezren töltötték le és már közel 3000 esetben nyújtott segítséget.

Az applikáció a közelgő ünnepek alkalmából most aktuális chatbot témával is segít a felhasználóknak. A chatbot funkciónak köszönhetően az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdések esetén hatékonyabban jutnak információhoz a felhasználók, emellett a chatbot kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. Mostantól pedig a mentők húsvéti tanácsai is elérhetőek, így az alkalmazást használók gyorsan tájékozódhatnak az ilyenkor gyakran előforduló háztartási, szabadidős és közlekedési balesetek kapcsán.

Húsvétkor általában megnő a háztartási balesetek száma, az ünnepi ebéd főzése közben gyakran előfordulnak forrázásos balesetek és égési sérülések, a tavaszi, melegebb idő közeledtével pedig egyre többen töltik szabadidejüket a természetben, ami gyakran sérülésekhez vezethet. Ilyenkor emelkedik a gázolásos balesetek száma is, aminek egyik oka az, hogy a gyalogosok ilyenkor figyelmetlenebbek, a járművek vezetői pedig sok esetben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választják meg a sebességet.

Az ÉletMentő applikáció segítséget és támogatást nyújt interaktív elsősegély útmutatójával, mely témakörönként szemléleti a legfontosabb lépéseket, így segítséget nyújthat égési sérülések ellátása, vérzéscsillapítás vagy akár félrenyelés esetén is. Az ÉletMentő applikáció ingyenesen elérhető iOS-en és Androidon. A kipróbáláshoz ne éles hívást, hanem a teszt üzemmódot (a kijelző bal felső sarkában) használja.

 

Forrás: hirado.hu