Honvédelmi Sportnapot rendezett hátrányos helyzetű gyerekeknek a jósavárosi Nyíregyházi Box Club az Erdei Tornapályán

Honvédelmi Sportnapot rendezett október 9-én a Nyíregyházi Box Club. Ennek az eseménynek az egyik legfontosabb célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket meg tudják ismertetni a sportággal – tájékoztatta szerkesztőségünket a Jósavárosban működő klub vezetője. Molnár Bence az alábbiakban bővíti is a rendezvény hátteréről és történéseiről szóló tudnivalókat.

 

– De ami talán még ennél is fontosabb az az, hogy ezek a fiatalok is kapjanak lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a sportolás szépségeit, és hogy milyen egy csapathoz, vagy inkább családhoz tartozni, ahol számíthatsz más emberek segítségére – önzetlenül. A sportnap első felében a bemelegítés után egy kis boksz bemutatót tartottunk a gyerekeknek. 

Ezek után pedig egy akadályversennyel készültünk, ahol bárki részt vehetett a jelenlévők közül. Amikor megálmodtam ezt a versenysort, a legfontosabb szempont az volt, hogy a gyerekek személyesen is megtapasztalják, hogy milyen csapatban dolgozni, ahol egymás nélkül nem jutunk közelebb a célhoz. Az esemény lezárásaképpen pedig az első három helyezett csapat jutalmat kapott. 

Ezen kívül, még október 14-én a Box Club fiatal csapatával látogattam el a Nyírpilisi Általános iskolába, ahol 137 hátrányos helyzetű fiatalnak tartottunk bemutatót a boksz világáról, és tanítottunk nekik pár alaplépést és mozdulatot, ami jellemző erre a sportágra. Ezzel is ösztönözve a gyerekeket, hogy kezdjenek el valamilyen mozgásformát, akár a bokszról vagy más sportról legyen szó – zárta sorait Molnár Bence.

„Szükség van az ilyen civil közösségekre”

A rendezvényen részt vett Nagy Szabina is. A térség önkormányzati képviselője megnyitó beszédében is kifejezte, öröm látni, hogy vannak ilyen közösségek, melyek óriási hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra.

– Ebben a közösségben nemcsak a sportolási lehetőség biztosított, hanem olyan értékek is felszínre kerülnek a gyerekekből, ami lehet, hogy a mindennapokban elveszne. Ez köszönhető annak a szeretetnek, odaadásnak és szakmaiságnak, amivel a klub vezetője fordul a tagokhoz. Óriási szükség van a civil kezdeményezésekre, a civil közösségekre, hiszen a jövő generációjáért mi, felnőttek vagyunk a felelősek. Pont ezért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata is nagy hangsúlyt fektet évről-évre a civil szervezetek támogatására, a különböző pályázati lehetőségek útján – fogalmazott a képviselő.