Hétvégi programajánló - Nem éri meg unatkozni

BABAKIÁLLÍTÁS A PÁL GYULA TEREMBEN

Nem csak játék címmel Szatmári Istvánné Borika aranykoszorús babakészítő mester munkáiból nyílt kiállítás a Pál Gyula Teremben. A nem mindennapi bemutató február 23-áig (keddtől szombatig, 9.00–17.00 óra között) várja az érdeklődőket.

JÉGKORSZAK A MÚZEUMBAN

Kardfogú tigris, mamutbébi és fagyott világ, megérkezett a Jégkorszak Nyíregyházára. A Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállítása a Jósa András Múzeumban mutatja be, milyen állatok és növények éltek az utolsó eljegesedés idején. A Jégkorszak kiállítás január 22. és március 31. között, hétfő kivételével mindennap 9.00–17.00 óráig tekinthető meg. A tárlat megtekintése regisztrációhoz kötött, az ehhez szükséges információkat a múzeum webportálján lehet megtalálni.

FILMVETÍTÉS A VOLT SZÜV SZÉKHÁZBAN

Bruno Gröning halálának 50. évfordulójára emlékezve a Föld számos országában, több mint 700 helyen egy időben kezdik el vetíteni a filmet „Fénylánc” elnevezéssel. „A fenomén Bruno Gröning” című, 3 részes szinkronizált dokumentumfilmet január 26-án 10.00–16.00 óráig (közben két hosszabb szünettel) tekinthetik meg az érdeklődők. Helyszín: GIGANET (volt SZÜV Székház), Nyíregyháza, Vasvári Pál utca 1. II. emelet 213-as terem.

FILMVETÍTÉS A VÁROSMAJORI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

Jelenczki István Ön-Tér-Kép című filmjét vetítik január 26-án 15.00 órától a Városmajori Művelődési Házban. Belépőjegyes!

BÁBSZÍNHÁZ A KORZÓBAN

A Burattinó Bábszínház előadásai – január 26-án 16.00: Piroska és a farkas, 27-én 10.00: Makacska kakaska. Helyszín: Korzó Bevásárlóközpont, B épület II. emelet.

EMLÉKMŰSOR A MŰVÉSZ STÚDIÓBAN

A Kazán István Kamaraszínház bemutatja! Sárdi Mária: Kislány a pokolban – holokauszt monodráma január 27-én 16.00 órától. Közreműködik: Gunyecz Anna színésznő. Ezt követően egy rövid emlékima keretén belül meggyújtanak 6 gyertyát a 6 millió zsidó, cigány, embermentő és más mártírhalált halt áldozat, köztük a 600 ezer Magyarországról eldeportált emlékére. Helyszín: Móricz Zsigmond Színház, MŰvész Stúdió.

FESTMÉNYKIÁLLÍTÁS AVÁROSI GALÉRIÁBAN

Góré Szabina festőművész „Még nem – már nem: vizsgálódások a groteszk-transzcendens tengelye mentén” című kiállítása a Nyíregyházi Városi Galériában. Megtekinthető: február 23-áig, keddtől szombatig 9.00–17.00 óra között.

Bruszel Dóra