Hétfőtől minden vendéglátóhelynek és szórakozóhelynek be kell zárnia 23 óra után

Hétfőtől minden vendéglátóhelynek és szórakozóhelynek be kell zárnia 23 óra után. Szeptember 21-én ismét új szabályok léptek életbe Magyarországon a koronavírus miatt. Az éjszakai élet korlátozása mellett ezen túl kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is.

Szinte teljesen üres volt Nyíregyháza belvárosa hétfőn este 9 óra után, és az egyik legkedveltebb szórakozóhely asztalai is üresen álltak, mindössze egynél ült egy kisebb társaság. Szeptember 21-től az új járványügyi szabályok értelmében minden szórakozóhelynek be kell zárnia este 11-kor, ami Radóczi Gábor, a Szifon tulajdonosa szerint leginkább a hétvégéken okoz majd jelentős változást.

„A hétvégi nyitvatartás tekintetében elég komolyan érint minket is az új szabályozás, jó kettő órával korábban kell bezárnunk, mint az ezt megelőző időkben. Remélem, hogy elég tájékozottak lesznek a vendégek, és nem kell emiatt konfrontálódnunk. Egyébként a hétköznapi nyitvatartást nem érinti a 11-es bezárás, mert mi hétköznapokon csak 10-ig vagyunk nyitva.”

Az operatív törzs legutóbbi tájékoztatásában felhívták a figyelmet arra is, hogy zenés-táncos rendezvényeket mostantól csak 500 fő alatt lehet tartani. Az ilyen rendezvények nem tarthatók 23 óra és másnap reggel 6 óra között. Hozzátették, bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.