Helló Nyíregyháza! A nap eseményei képekben

 A Piramis együttes koncertje zárta a nagysikerű Helló Nyíregyházát. A Kossuth téren egy fűszálat sem lehetett leejteni, annyian voltak kíváncsiak az idén negyven éve alakult, legendás zenekarra. Az alapítók közül sajnos már csak kevesen vannak az együttesben, de még ma is olyan bulit képesek generálni, ahol korosztálytól függetlenül, mindenki végigtombolja a koncertjüket, és velük éneklik örökzöld dalaikat. 

További fotókért katt a képre

De nemcsak a koncert vonzott ezreket a belvárosba, hanem az egész napos programok is, melyről összeállításunkat itt láthatják. 

 

9.00 Kezdetét vette a Mosoly Napja

Ahoj, salut, hola, és még számos ország köszönésével, na meg persze a HELLÓ NYÍREGYHÁZA-val indította több ezer gyermek, az egész napos programkavalkádot Nyíregyházán. A résztvevőket dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte, és elfogadta a városvezető meghívását Nyíregyháza testvérvárosának, Eperjesnek a polgármestere is. Több ezer gyerek lepte el a Kossuth teret, hogy köszönéssel indítsa a Helló Nyíregyháza programsorozatot.

A fiatalok lelkesen, kórusban ismételték a kivetítőre idegen nyelven írt köszönéseket, és boldogan hellóztak a műsorvezetők felhívására. A rendezvényt dr. Kovács Ferenc polgármester nyitotta meg, aki a napsütés, a virágok, a tavasz, a mosolygás és a nevetés napjának nevezte a mait. A városvezető köszöntötte Andrea Turèanovát, Eperjes polgármesterét is, aki népes delegációval látogatott Nyíregyházára, dr. Kovács Ferenc polgármester korábbi meghívásának eleget téve. A testvérvárosunk nemrég megválasztott polgármestere meglepetésének adott hangot, elbűvölte szép és virágos városunk.
De nemcsak a Kossuth téren volt zsúfoltság, hanem szinte az egész városban vásári hangulat uralkodik. A színpompás termékkel roskadásig pakolt standok, zenétől hangos színpadok vonzzák a városlakókat.

10.20 A Móra Ferenc Általános Iskola diákjai is kilátogattak a Helló Nyíregyháza! rendezvényére.

 

További fotókért katt a képre

10.25 A gyerekek zsongva keresik a pontgyűjtő helyeket. Nyíregyházán ma a köszönésért tallér jár!

A köszönésért idén is tallérokat kaphatnak a városlakók, amelyek beváltásával kreatív fajátékokkal játszhatnak, de várja őket ugrálóvár, a Csi-hu-hu, mobil játszóház, csillámtetoválás, arcfestés is. Különleges frizurákat készíttethetnek, valamint számítógépes játékokon (X-Boxon, Wii-on) tehetik próbára képességeiket.

11.10 Helló Lapcsánka!

A HELLÓ NYÍREGYHÁZA rendezvény Mosoly utczájában nemcsak kellemes dallamok, de ínycsiklandozó illatok is várják az ide látogatókat. A civil szervezetek sorában a Nyírségi Ízkirályok Egyesülete lapcsánkával kínálja köszönőtallérért, az arra járókat. Nem véletlen, hogy kígyózó sorok állnak a civil szervezet standjánál, hiszen egyedülállóan finom lapcsánkát kínál Szoboszlai Gyula mesterszakács. Meg is szereztem tőle a receptet önöknek. Bár ő – már számos főzési rekorderként – csak több száz adagban tud gondolkodni, én igyekeztem leredukálni a hozzávalókat családi adagra.
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 tojás, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, liszt és olaj a sütéshez.

Elkészítés: A nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Forró olajba kanállal szaggatjuk, kicsit ellapogatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Igazán gyorsan elkészíthető, ehetjük magában, tejföllel és sajttal is. De kiváló húsokhoz köretnek, de még bundának is, hiszen a borzas húsok igazán finomak. A lapcsánkatésztába forgatott hússzeletek, kisütés után igen finom és laktató eledelek.

11.27 Cukorzápor a Kossuth téren

Délelőtt 9 óra után eldörrent az első cukorágyú a városháza előtti nagyszínpadon. Aki lemaradt róla, ne csüggedjen, a nap folyamán még lesz alkalma részt venni a „cukorzáporban”.

11.30 Népszerű a Madárkiállítás

A Madárbarátok Nyíregyházi Egyesülete madárkiállítással várja a látogatókat. Mindemellett virágkiállítás, gyümölcsök, lekvárok és más finomságok is várják az érdeklődőket.

 

A Dózsa György utca új elemként „Művész utczává” alakul, összekötve az AGÓRA programban megújult kultúrpalotát és környékét a Kossuth térrel. Az összművészeti esemény a képzőművészet, a zene és a tánc különböző megjelenési formáival, helyi alkotóközösségek performanszaival mutatja be városunk pezsgő kulturális életét.

12.30 A programsorozat részeként az érdeklődők részt vehetnek vérnyomás- és vércukormérésen is.

A HELLÓ NYÍREGYHÁZA Tavasz utczájában kolbászból fonják a kerítést.

Fotó: Z. Pintye Zsolt

12.55 Színpompás virágok is kínálják magukat!

A NYÍRVV Nonprofit Kft. elindította a belvárosi szökőkutakat.

KÜLÖNLEGES VÍZIJÁTÉKOK

Az időjárás is szebbik arcával köszöntött be, a Helló Nyíregyháza napjára. A Kossuth téri vízijáték igazi különlegesség.
– A vízi látványosság mellett a fények játéka és a zene is kellemes élményt nyújt naponta 18 és 19 órától, hétvégén 16.30, 17.30, 18.30, 19.30 és 20.30 órától, amikor 4-5 perces zene hallható (Vanessa Mae, Bocelli, Morricone), és a vízsugarak ritmushoz alkalmazkodó játékkal szórakoztatják az érdeklődőket. A szökőkút vízforgatós rendszerű, automata vegyszeradagolóval felszerelt, és szélérzékelője szükség szerint csökkenti a vízsugarak magasságát és leállítja az átlós vízijátékot.

13.30 Már több ezer tallér gazdára talált

A Kossuth téri pontgyűjtő állomásnál már 5000 tallért kiosztottak. Az érdeklődés folyamatosan növekszik.

Szebbnél szebb kézműves termékeket vásárolhatnak az érdeklődők a Mosoly utczában.

A Helló Nyíregyháza! színpadán vették fel a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorát, amit este 18.30-tól láthatnak. Vendégünk volt dr. Kovács Ferenc polgármester is.

A Kölyök utczában a kicsiket várják. Ugrálóvár és sok-sok játék bűvöli majd el a gyerekeket. 

Színpadra készül a FLEXY team, akik egy évtizede szórakoztatják a közönséget. Jelenleg negyven versenyzőjük van, rengeteg nemzetközi eseményen részt vesznek. A mai nap még Pécsre utaznak, ahol diákolimpiai döntő vár rájuk. 10 csapatuk jutott be a döntőbe. Legközelebb májusban láthatóak Nyíregyházán, az első FLEXY Team gyermeknapi kupán, melynek Katus Attila lesz a vendége.

,

A Művész utczában kicsi és nagy, fiatal és idős is alkotott.

 

 A 4 for Dance is szórakoztatta a közönséget. A Táncgálán bemutatott műsorukat a Nyíregyházi Televízóban Május 9-én, 20.30-tól láthatják.

Folyamatos a program a színpadon