Ha mikrofon kerül a kezedbe – Könyvbemutató a könyvtárban

Gyuris Tibor színész olvasott fel részleteket Tarczy Gyula műsorvezetőknek, illetve nemcsak szakmabelieknek szóló gyakorlati kézikönyvéből. A Nyíregyházi Televízió, a Nyíregyházi Napló és a nyiregyhaza.hu főszerkesztőjének nemrégiben megjelent „Ha mikrofon kerül a kezedbe...” című munkáját a Móricz Zsigmond Könyvtár zsúfolásig megtelt kamaratermében mutatták be a nagyközönségnek, a szerzővel Kósa Árpád beszélgetett. A kiadványban a szerző a színpadon és a médiában szerzett negyedévszázados tapasztalatát adja át azoknak, akik a műsorvezetést akár a hétköznapi élet egy-egy adott szituációjában gyakorolják: meetinget vezető üzletembereknek, eseményeket levezető pedagógusoknak, sajtószóvivőknek, rendezvényszervezőknek, diákoknak, s persze a sajtó munkatársainak.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ezt is tanulni kell, ennek is vannak alapszabályai, készségei. Ez igazából még nem volt rendszerbe foglalva, úgyhogy vettem a "bátorságot", hogy ezzel a 25 év tapasztalattal tulajdonképpen egy hiánypótló műként adjam ezt mindazoknak, akiknek mikrofon kerül a kezébe, mert egyre többen vannak ilyenek – fogalmazott a szerző.

Tarczy Gyula színes, könnyed hangvételű könyvében a moderálás alapjait részletesen, rengeteg gyakorlati példával és javaslattal magyarázza el a szakmára fókuszálók számára a felkonferálást megelőző előkészületektől egészen a lekonferálás utáni pillanatokig. A szerző mint mondja, sok dolgot szeretett volna egy kötetben átadni, azonban ez szinte lehetetlen vállalkozás, ezért szerepel talán a jövő kihívásaira, céljaira is utalva a kiadvány alcímében a sorozatkezdő egyes szám.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)