Gratuláció az olimpikonoknak - Helebrandt Máté és Tarjányi István már a következő versenyekre készül
Fotó: Trifonov Éva

Már az Atlétikai Centrum tréningezhetnek a nyíregyházi élsportolók. Helebrandt Máté és Tarjányi István is ott volt Tokióban, előbbi az olimpián, utóbbi a paralimpián indult. Nyíregyháza polgármestere is gratulált nekik az idei eredményekhez. 

17. lett Tokióban az Olimpián Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló a harmadik ötkarikás játékokon vett részt, és szinte alig pihent, máris megkezdte a felkészülést az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra. Az Atlétikai Centrumban ideális körülmények között dolgozhat.

- Tökéletes feltételek mellett dolgozhatunk. Mis sokat edzünk a szabadban, de ha rossz az idő, akkor itt bent is tudunk készülni, és bízom abban, hogy versenyen is rövidesen tesztelhetjük majd a létesítményt – mondta Helebrandt Máté gyalogló.

Élete első paralimpiáján vehetett részt Tarjányi István. A nyíregyházi kerekesszékes vívó kardban és párbajtőrben indulhatott, és előbbiben a nyolcadik helyen végzett. A fő célja most az, hogy Párizsban is ott legyen a játékokon. Legutóbb Pisában a világkupa versenyen két arany és egy ezüstérmet is szerzett, a Nyíregyházi Sportcentrum pedig támogatói szerződést kötött vele. A vívók székhelye is átkerült az Atlétikai Centrumba. 

 - Számomra óriási dolog, hogy a Sportcentrum kötelékében, ilyen vívóteremben edzhetek. Ez volt eddig a legeredményesebb esztendő pályafutásom során, most az országos bajnokságon szeretném jól zárni a szezont, és újabb érmet szerezni - mondtaTarjányi István kerekesszékes vívó. 

A sportolókat Nyíregyháza polgármestere is meglátogatta. Dr. Kovács Ferenc adta át azt az oklevelet, melyben a város közgyűlése gratulált az olimpián és a paralimpián elért eredményekhez a versenyzőknek. A város igyekszik minden feltételt biztosítani a sporthoz. 

- Az elmúlt egy évtizedben közel 40 milliárd forint értékű sportot érintő beruházás valósult meg, vagy éppen van folyamatban Nyíregyházán. Uszoda, Atlétikai Centrum, jégpálya épült, megszépült a Bujtosi Csarnok, épül a stadion. De felújításra kerültek a tornatermek, futópályák és kondiparkok létesültek – mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

Az Atlétikai Centrumban a következő évben számos nagy eseményt tartanak. A tervek szerint itt rendezhetik a fedettpályás atlétikai magyar bajnokságot, de legutóbb a Mozdulj Nyíregyháza keretein belül Katus Attila is itt tartott órát. Már használható a szabadtéri futókör, az atlétikai pálya pedig utánpótlás és felnőtt viadal helyszíne is volt. 

Kapcsolódó galéria

Nyíregyházi olimpikonok köszöntése