Futással melegített a Mikulás hatodikára!

– Szia baba! Tessék, neked is adok, vedd el nyugodtan! – édességgel várta a Mikulás a jó gyerekeket a stadionban. Volt, aki megilletődött, amikor meglátta a Nagyszakállút, mások pedig bátran elmondták neki, hogy mit rakjon a csizmájukba 6-án. – Mikulásra olyan LEGO-t szeretnék, amiből várost lehet építeni! – rikkantotta a 10 éves Szilágyi Ádám.

 

A mozgás öröme csábította a legtöbb családot a stadionba, de voltak olyanok is, akik a Mikulást szerették volna megmutatni gyerkőceiknek. – Lássanak Mikulást a gyermekek, mert a Mikulás éjszaka hozza nekik az ajándékot, így nem találkozhatnak vele. Itt meg személyesen találkozhatnak a Mikulással – mondta Csengeri Ágnes.

 

Az ismerkedés után közösen melegített a futásra a Mikulás a gyerekekkel. Azt mondta, az ősz beálltával már odafigyel az étkezésre, és sokat mozog, mert különben nem bírná a decemberi hajtást. 

– Nagyon sok vitamint és zöldségeket eszek, és ugye a rendszeres testmozgás... El kell járni bizonyos időközönként mozogni, és így fitten tarthatja az ember magát – tette hozzá a napszemüveges Mikulás.

A Miku ezt követően egy-egy kört futott a rajongóival. A legkisebbekkel, az óvodásokkal kezdte, majd az idősebb gyerekek következtek. A leggyorsabbak még a stadion dobogójára is felállhattak. A 6 éves Gyurcsán Tibor azt mondta, mivel ő volt a leggyorsabb, ezért azt szeretné, ha biztosan teljesülne a kívánsága, ami egy oroszlános figura.

További képekért kattintson a fotóra!

A Nyíregyházi Sportcentrum nevében Kósa Árpád köszöntötte a Mikulás-futás résztvevőit. Az ügyvezető arra emlékeztett, hogy három évtizedes hagyománya van a különleges eseménynek Nyíregyházán, amit nagyon szívesen ápolnak. 

– Én is nagy örömmel láttam a Nyíregyházi Televíziónak az archívumából azt a felvételt, ami az 1986-os első Mikulás futásról szólt. Az ember ilyenkor mindig megdöbben, hogy eltelik 30 év és a mostani Mikulás Futáson autócsoda van kiállítva, azon a futáson pedig egy sokkal lassabb életmóddal, de mennyien futottak és milyen érdekes volt látni az akkori Ikarus buszt. Ezt csak azért mondom, mert 30 év nagy idő, de a Mikulás Futás annyi változás mellett is, még mindig itt van, és azt hiszem, hogy ezt a hagyományt igenis ápolni kell – tette hozzá Kósa Árpád.

A gyerekeknek jó hír, hogy már csak egyet kell aludni, és kiderül, hogy idén hoz-e nekik valamit a Miku. Érdemes ma este kifényezni a cipőjüket, csizmájukat és kitenni az ablakba, hogy biztosan megérkezzen az ajándékuk.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)