Fucsovics Márton első ATP 500-as döntője - Orosz ellenfél vár a teniszezőre

A future-, challenger- és ATP-tornákon összesen a 15. döntőjére készülhet Fucsovics Márton (jelenleg 59. a világranglistán). ATP 500-as tornán viszont ez lesz az első fináléja, az orosz Andrej Rubljov ellen. 

- Nagyon boldog vagyok, ez az első ATP-500-as döntőm a karrierem során – nyilatkozta a Borna Coric elleni győzelmet (6:4, 6:1) követő, még a pályán adott interjújában Fucsovics Márton. – Ráadásul úgy, hogy a selejtezőből indultam. Egész héten jó teljesítmény nyújtok, jól megy a szerválás és élvezem a teniszt. Borna Coric ellen is úgy mentem fel a pályára, hogy megpróbálok nyugodtan teniszezni, élvezni a játékot, és a legjobbamat kitenni a pályára. Döntőbeli ellenfelem, Andrej Rubljov mostanában fantasztikusan játszik, különösen az ATP-500-as tornákon, amelyeken nagyon régóta nem veszített már meccset. Érdekes döntő előtt állunk, megpróbálom a legjobbamat adni, és élvezni ezeket a pillanatokat - tette hozzá Fucsovics Márton. 

Rubljov 19 veretlenül megvívott mérkőzésnél tart ATP-500-as tornákon. A rotterdami teniszdöntő 15.30-kor kezdődik, az Eurosport 2 élőben közvetíti.