Példátlan összefogás a Szent Imrében – ezúttal pakisztáni társaikat segítették
A kép forrása: magyarkurir.hu

A Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola nebulói idén is támogatták a Pakisztáni Szociális Központ gyermekeinek beiskolázását. A részleteket Béres Tímea, Diákönkormányzatot segítő pedagógus osztotta meg szerkesztőségünkkel.

A magyarországi Fokoláre-közösségtől érkező tiszteletteljes kérésre példamutató összefogással, önzetlenséggel reagáltak a diákok.

Önzetlen hozzáállás

Tanítványaink elmondták, hogy nagyon szépnek, nemesnek érezték ezt a célt, s átérezték a Pakisztánban élő társaik nehézségeit. Hozzáállásuk, segítségnyújtásuk példaértékű keresztényi magatartásról tanúskodik. Önzetlen segítségüknek, igyekezetüknek és odaadásuknak köszönhetően 111 000 forintot sikerült összegyűjtenünk. Igazán büszke vagyok, büszkék lehetünk rájuk, s hálásan köszönjük a szüleik támogatását is. Örülök, hogy ebben a Jóistentől megáldott feladatban iskolánk diákközössége segítséget nyújthatott. A Pakisztáni Szociális Központ munkatársainak áldozatos munkájához pedig ezúton is sok erőt, kitartást kívánunk!