Fotózás és elismerés - a Szpari játékosa kesztyűvel lepte meg az U19-es kapust

Folyamatosan érkeztek a kicsik és a nagyok, a fiúk és a lányok, az edzők és a vezetők a Nyíregyháza Spartacus közös fotózására. Több mint négyszázan foglaltak helyet a nagytribün lelátóján, hogy elkészüljön a közös kép.

A fotózás után egy kis díjátadásra is sor került. Jova Levente, a Szpari csapatkapitánya jelezte, minden hónapban a kesztyűjét annak az utánpótlás kapusnak szeretné átadni, aki a legjobb volt.

- Remélem ösztönzőleg hat ez a fiúkra, és elteszik emlékbe ezt a dedikált kesztyűt. Néhány hete a legkisebbeknek egy edzést is tarthattam, amin bevallom őszintén kicsit izgultam is, de nagyon jól sikerült, így folytatjuk – mondta Jova Levente csapatkapitány.

A választás elsőként az U19-es együttes hálóőrére, Kopasz Józsefre esett. A kapus remekül teljesített a bajnokikon, és hozzájárult csapata sikereihez.

- Én is mezőnyjátékosként kezdtem a pályafutásomat, de aztán bekerültem a kapuba, és ott ragadtam. Sokan támogattak, segítettek pályafutásom során, ez az elismerés pedig nagyon meglepett, jól esett és erőt ad a további munkához - mondta Kopasz József az U19-es együttes játékosa.

A kapus számára meglepetés volt, hogy ő kapta elsőként az elismerést, de ez nagy lökést adhat neki. Edzői szerint nagyon tehetséges a hálóőr.

- Józsi négy éve került hozzánk, és nagyon gyorsan beilleszkedett és felvette a munkatempót. Nagyon szorgalmas, kitartó, és az U19-es csapatban már tavaly is Nagy Mátéval jó teljesítményt nyújtottak, idén pedig több bravúros védése is volt- mondta Tuska János kapusedző.

Ami a Szpari felnőtt csapatát illeti, a héten a válogatott meccsek miatt nem rendeznek bajnoki találkozót. Sorsoltak viszont a Magyar Kupában, a Nyíregyháza szeptember 22-én a Nyírbátor ellen játszhat.

Dankó László

Fotó:Trifonov Éva