Forgalomterelés és útzár az M3 autópálya új felüljárójának építése során

Elkészült az M3 autópálya Nyíregyháza irányába tartó pálya gyorsító- illetve lassítósávja, valamint a zajvédőfal is megépült az érintett szakaszon, ezért 2018. december 10-én délutántól megszűnik a sebességkorlátozás és a sávelhúzásos terelés. Budapest irányába továbbra is a jelenlegi korlátozás marad érvényben.

Az építkezés fontos pontjához érkezett, a jövő héten helyére emelik az M3 autópálya fölött átívelő felüljáró gerendáit. Az M3 autópálya 19. kilométerénél 2018. december 12-én, szerdán várhatóan 10 és 15 óra között kerül sor a gerendabeemeléshez szükséges állványzat felállítására. A munkák idejére a 18-19. kilométer közötti szakaszon az autópálya mindkét oldalán lezárják a belső sávot, a külső sávokon pedig 60-80 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A kivitelezés tervezett befejezési határidejét szem előtt tartva ütemezték a felüljáró gerendáinak beemelését. A munkálatokat a lehető legkisebb zavartatás érdekében csak éjszaka végzik, nem zavarva a nappali közlekedést. 2018. december 17-én 22:00 és 6:00 óra között és december 18-án 22:00 és 6:00 óra között lezárják a teljes pályát Budapest irányába. A forgalmat az M3 autópályáról a 27-es kijáratnál az M31 gyorsforgalmi útra terelik, majd az M0 autóúton haladva a 69-es kijáraton kihajtva térhetnek vissza Budapest irányába a közlekedők az M3 autópályára. Budapestről Nyíregyháza irányába a külső és a leállósáv zárása mellett a belső sávon haladhat a forgalom a 18-19. kilométer közötti szakaszon. Ezekben az órákban körülbelül 10-15 perces időszakokra állítják majd meg a forgalmat.

Az ideiglenes forgalomterelés rendőri felügyelet mellett zajlik, a közlekedést pedig ideiglenes útbaigazító és egyéb előjelző táblák segítik.

A munkálatok ideje alatt türelmüket és megértésüket köszönjük.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból a NIF Zrt. beruházásában valósul meg. - tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

(Fotó: internet)