Folyamatosan érkeznek igények új padokra

Nyíregyházán az elmúlt 5-6 évben szinte teljes egészében kicserélődtek a közterületi utcabútorok. Jelenleg közel 2000 pad várja a megpihenni vágyókat városunkban, de még így is van olyan terület, ahol elférne akár több is – legalábbis a reakciók szerint. A NYÍRVV Nonprofit Kft. folyamatosan figyeli ezeket, de fogadja az utcabútorok kihelyezésére vonatkozó igényeket is a városlakóktól.  (Megjelent a Nyíregyházi Napló február 11-ei számában.)

A napokban dr. Kovács Ferenc polgármester Facebook-posztjában tudatta, hogy már a tavaszra készülnek a NYÍRVV Non­profit Kft. munkatársai. Téli műhelymunkálataik alatt – a lakossági igényeket is figyelembe véve – többek között új, háttámlás padokat készítenek Nyíregyháza közterületeire. A témával kapcsolatban voltak, akik kifejtették, hogy még többet szeretnének Örökösföldre vagy éppen a Korányira. Az észrevételekkel megkerestük a városüzemeltető társaságot, akik elmondták, idén az igények kielégítésére 60 db saját készítésű, továbbá az előző évi beszerzésből 45 db közterületi pad áll rendelkezésre.

A városüzemeltető társaságtól megtudtuk, Nyíregyháza valamennyi részéről érkeznek hozzájuk igények, mint például a stadion és környékéről, az Északi városrészből, a Jósavárosból, Örökösföldről, a Malomkertből és az Érkertből is. Ezeket lehetőségeikhez mérten folyamatosan megpróbálják kielégíteni.

– Nyíregyházán az elmúlt 5-6 évben a közterületi utcabútorok szinte teljes egészében kicserélődtek. A régi, közel fél évszázados sárga padokat teljes egészében, valamint a korábbi zöld színű hulladékgyűjtő szelencék nagy részét kicseréltük, illetve folyamatosan cseréljük. Mindezek mellett a város buszmegállóiban a régi betonpadok cseréje is megtörtént. A legtöbb közterületi utcabútor egyébként a belvárosban, illetve a kiemelt pihenőövezetekben, mint Sóstógyógyfürdőn és a Bujtosi Városligetben található, de valamennyi parkot, játszóteret és kondiparkot is igyekszünk megfelelő számú pihenőpaddal ellátni – tájékoztatták szerkesztőségünket.

Akár applikáción keresztül is

Az utcabútorok kihelyezésére vonatkozó igényeket be lehet jelenteni személyesen, e-mailben (varosuzemelte­tes@nyirvv.hu), telefonon (+36-42/548-460), vagy akár a Nyíregyháza Applikáción keresztül is.