Felújítás – Új kézilabdapályát kap két nyíregyházi gimnázium

Sikeresen pályázott Nyíregyháza város önkormányzata a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjában, így újabb iskolai tornatermek és sportpályák újulhatnak meg – jelentette be Facebook-oldalán dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere.

Most még így néznek ki a Vasvári Pál Gimnázium és az Arany János Gimnázium udvarán található kézilabdapályák, azonban az utóbbinál már elkezdődtek az előkészítő munkálatok. A két beruházás összesen 94,3 millió forintba kerül, mellyel újabb, fontos lépéseket teszünk abban az évekkel ezelőtt elkezdett programunkban, melynek részeként a biztonságos sportolás feltételeit teremtjük meg gyermekeinknek, az egészségmegőrzés jegyében – közölte posztjában Nyíregyháza polgármestere.

„A Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programja keretében benyújtott pályázataink közül 2 szabadtéri pályánk is, az Arany János Gimnázium és a Vasvári Pál Gimnázium udvarán nyert, ez azt jelenti, hogy a nagyon régi bitumen pályák megújulnak, és egy nagyon modern, úgynevezett műanyag borítású, multifunkcionális sportpályák kerülnek kialakításra. Az Arany János Gimnázium esetében ez egy teljes palánkrendszerrel és hálóval körülvett pálya, ami reméljük, hogy sok-sok gyermeknek fog majd örömöt okozni” – mondta el Hornyák Enikő sportreferens.

A Magyar Kézilabda Szövetség programjának keretében további tornatermeket is felújítanak, három másik körzeti, külterületi iskola nyert támogatást a tornatermeik korszerűsítésére.