Felújítás – Mintegy 80 millió forintból korszerűsödött a Svájci Lak Sóstón

Mintegy 80 millió forintból korszerűsödött a Svájci Lak Sóstón. A panzió felújítására a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban 33,4 millió forintos forrást nyert a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., a fennmaradó összeget saját forrásból pótolták. A Svájci Lak 11 szobája új bútorzatot kapott, megújult a fűtési rendszere, vízvezetéke, valamint a belső tereket is felújították.

Kívülről megszépült, belülről pedig teljesen megújult a Svájci Lak. A panzió 11 szobája egységes bútorzatot kapott, az épületgépészeti részeket felújították, kicserélték az összes vízvezetékcsövet, és ingyenes wifivel látták el a panzió területét. A Krúdy Vigadó és a Fürdőház szomszédságában található épület alpesi stílusa miatt kapta a Svájci Lak elnevezést. A hegyvidéki házikó hangulatú vendégfogadó részben a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően újulhat meg – közölte dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Új arculat

„Maga ez a fogadótér teljes egészében megújult, valamennyi szoba, ezek fürdőszobai részei és a vízvezetékrendszerek az épületben mind megújultak, új fűtési rendszert alakítottunk ki, új kazánnal. Minden szobában egységes bútorzatot alakítottunk ki, ez volt lényegében az alap program, és utána még a klímatechnikát is idén tavasszal saját forrásból újítottuk meg.”

A panzió márciusban megkapta a háromcsillagos minősítést, egyelőre 32 fő fogadására alkalmas, de pótágyazható, és bébiágyakat is vásároltak.

Egyre több vendég

„Június 12-ére meg tudtunk nyitni, a személyzeti kérdéseket is meg tudtuk oldani, illetve be kellett lakni a házat, textíliákat kellett elhelyeznünk, bútorkiegészítőket készítettünk, és ennek köszönhetően késve nyitottunk ugyan, de ennek ellenére 75 százalék fölötti a foglaltság júliusban, az augusztus is 75-80 százalékos, és ugye ma szerettünk volna egy szobabelsőt megmutatni, de hála istennek, teltház van a Svájci Lakban. A vendégektől pozitív a visszajelzés, sokan vannak, akik még korábban, a felújítás előtti időszakban is szálltak meg itt, és most pozitív visszajelzést kaptunk tőlük.”

A panzióban akár kisebb-nagyobb konferenciákat is meg lehet tartani, ötven főig, amihez technikai eszközöket is vásároltak. Egy következő körben tervben van még a konyha felújítása is, ami a következő években meg is valósulhat – tette hozzá a vezérigazgató.