Tragikus vonatbaleset – Egy személy a helyszínen életét veszítette, hatan megsérültek
Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

Kedd délután 15:30-kor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó közelében lévő vasúti átjáróban egy traktorral két személyvonat ütközött össze, az ütközés során az egyik vonat kisiklott – írja közleményében a MÁVINFORM.

Tájékoztatásuk szerint a baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott. Az elsődleges információk szerint a traktor vezetője a helyszínen életét vesztette. A  Debrecenből 15:03-kor Záhonyba indult 6254-es személyvonaton nem sérült meg senki.

Fotó: MÁVINFORM

A Záhonyból 14:03-kor Püspökladányba indult 6203-as személyvonat mozdonya és 3 kocsija kisiklott, a vonaton utazók közül 5 utas és a mozdonyvezető megsérült.

Fotó: MÁVINFORM

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 19 órakor még arról számolt be, két tűzoltóegység dolgozik még az újfehértói vonatbaleset helyszínén.

– Harminckilenc tűzoltó dolgozott a helyszínen, és jelenleg két tűzoltóegység tartózkodik még az újfehértói vasúti átjárónál, ahol délután komoly baleset történt. Egy mezőgazdasági vontató előbb a Debrecenből Nyíregyháza felé tartó személyvonattal ütközött, majd átkerült a szemközti sínpárra, ahol nekiütközött a Nyíregyházából Debrecen felé tartó személyvonat.

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

A két szerelvényen összesen mintegy húsz utas tartózkodott, közülük hat utast mentesítő autóbusszal szállítottak tovább. Hamarosan megérkezik a helyszínre a vasúttársaság balesetelhárító egysége, amelynek eszközeivel elvégzik a balesetben kisiklott és megdőlt, megborult vasúti kocsik műszaki mentését – írja tájékoztatásában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

Forrás: MÁVINFORM, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság