Erre lehet építeni - három év alatt három érem a Hepp-kupában

 Harmadik éve szerepel a „B” csoportban a Nyíregyháza Blue Sharks, azóta minden esztendőben eljutott a Hepp-kupa négyes döntőjéig, és mindig érmet is szerzett. Egy bronz és egy ezüst után újabb második hely következett. A Győrben rendezett finálé elődöntőjében legyőzte a Honvédot a kosárlabda együttes, majd az aranyérmeért folytatott csatában alulmaradt a Veszprémmel szemben. Utóbbi találkozón már nem játszhatott Tóth Gergely, a center ugyanis az első meccset is sérülten vállalta.

- Tudtuk, hogy csak egy találkozón szerepelhet, és ahogy várható volt, a Honvéd ellen nagy szükségünk volt rá. A döntőben a Veszprém ellen már nem játszhatott, és végül reális eredmény született, azzal, hogy a második helyen végeztünk. De folyamatosan fejlődnek fiatal játékosaink, a bajnokságban bizonyíthatják, hogy még többre képesek - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A Honvéddal és a Veszprémmel is találkozott már a bajnokságban többször is a csapat, és nehéz újat mutatni. A cápák a döntőben más szerkezetben játszottak a megszokottól, ami meglepte az ellenfelet.

- 15 percig vezettünk illetve szoros volt az állás, működött amit elképzeltünk, de aztán a folyamatos cserékkel, frissítésekkel felőrölt minket a Veszprém, és elfáradtunk. De erre a második helyre lehet építeni – mondta Siska János vezetőedző.

A csapat mostantól a bajnokságra koncentrál, legközelebb a Bonyhád ellen lép pályára idegenben a Blue Sharks. A csapat számára a négy közé jutás a cél az alapszakasz végére, ehhez szükség lesz a közönség buzdítására is. A klub vezetése abban bízik, még többen látogatnak majd ki a meccsekre. A következő hazai ellenfél a Pécs lesz, mely ellen kötelező a győzelem, márciusban viszont sűrű lesz a program, és közvetlen riválisokkal találkozik a gárda, ami eldöntheti a végső helyezést. Jelenleg az ötödik helyen állnak a cápák, pontszámban pedig beérték a negyedik BKG-Príma SE-t.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos