Eredményes a tourist police Nyíregyházán
A megnövekedett turistaforgalom ellenére nem nőtt a Sóstógyógyfürdőn bejelentett bűncselekmények száma, amelyhez a tourist police projekt is nagymértékben hozzájárult.

Bár még csak augusztus eleje van, de Nyíregyházán szinte minden szálláshelyet lefoglaltak a nyári időszakra. Kígyóznak a sorok a fürdők bejáratánál és az állatpark előtti parkoló is megtelt. A megnövekedett turistaszám ellenére azonban mégsem nőtt a bűncselekmények száma a sóstói üdülőövezetben. Ebben nagy szerepe van a növekvő rendőri jelenlét mellett a tourist police tevékenységének is, hangsúlyozta Gurbán Csaba rendőrfőhadnagy, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési referense.

Többnyelvű szórólapokat osztogatnak a tourist police munkatársai. A júniustól augusztus 20-áig zajló projekt során a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai közel 60 diák együttműködésével tájékoztatják a Nyíregyházára látogató hazai és külföldi turistákat a nyaralás során esetlegesen felmerülő veszélyekkel kapcsolatban. A több nyelven beszélő tanulók az állatkertben, a Fürdőházban, a strandokon, valamint a Sóstói-tó környékén segítik a hivatásos rendőrök munkáját. A városba érkezők többsége szívesen fogadja a fiatalok tájékoztatását, sőt gyakran kérnek tőlük segítséget, tájékoztatást, útbaigazítást – emeli ki Cservenák Dóra, a tourist police egyik diákja.

 

Ősszel is tourist police

 

Az évek óta sikeresen zajló program ősszel tovább folytatódik. A rend őreivel, diákokkal karöltve a belvárosban a VIDOR Fesztiválon, az Északi temetőben mindenszentekkor, valamint a belvárosban a karácsonyi vásárban is találkozhatunk.

Piszár Tünde