Élmény, érték egy életre a Szent Imrében – életút az óvodától az érettségiig
Élmény, érték egy életre a Szent Imrében – életút az óvodától az érettségiig

A Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola az óvodai neveléstől egészen az érettségi vizsga megszerzéséig kínál színvonalas képzéseket – az oktatási intézmény e témában juttatott el közleményt szerkesztőségünkbe.

Akár két nyelven, elsőtől

A ma még óvodás, az első évfolyamba lépő gyerekek az angol két tanítási nyelvi és az általános képzés közül választhatnak.

Több tagozat és általános tantervű képzés ötödiktő

Nyitva áll az iskola kapuja az ötödikbe készülő diákok számára is, akik nyolcévfolyamos matematika vagy bölcsész tagozaton, angol vagy német nyelvi tagozaton, és az intézmény fenntartója, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye támogatása mellett szülői kezdeményezésre általános tantervű képzésben kezdhetik meg a következő tanévet.

Tehetségpont és referenciaintézmény, színes képzési palettával

A kiváló akkreditált tehetségpontként és nyelvvizsga referenciaintézményként működő iskola a kilencedik évfolyamba készülőkről sem feledkezik meg, matematika, biológia és/vagy kémia tagozat és általános képzés közül választhatnak a Szent Imrébe készülők.

Élményszerű tanítás, hagyományok és modernitás

Az élményszerű tanítás mellett az iskola kínálatában megjelenik a robotika, a médiaszakkör, a sport, a hangszeres oktatás, a néptánc, a Lego, a képzőművészet vagy a külföldi (USA) ösztöndíj lehetősége. Az intézmény büszkén vallja a tanítás melletti nevelés fontosságát, amelyet olyan értékek tükröznek, mint a gyermekközpontúság, az egyéni törődés, a biztonság megteremtése vagy a szeretetteljes gondoskodás.

Élmény, érték, élet

A 3É (élmény, érték, élet) garanciája mellett az intézmény meggyőződése, hogy minden gyermek jó valamiben, ezért a felzárkóztatással egyidejűleg a tehetségek kutatása, gondozása is alapvetés, amit hűen tükröznek a szentimrés diákok kitűnő országos versenyeredményei, az érettségi vizsgákon elért kimagasló teljesítményei, a nyelvvizsgák kiemelkedően magas száma vagy az országos méréseken való helytállás. Szent Imre – élmény, érték egy életre... mert minden gyermek jó valamiben!