Elkezdődött a cserjeápolás városunkban

A napokban a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei a kedvező időjárásra való tekintettel megkezdték a Nyíregyháza közterületein található díszfák és díszcserjék metszését.

Ezt a tevékenységet tél végén, tavasz elején esedékes elvégezni, hiszen ilyenkor már láthatók, és szükség esetén korrigálhatók a téli időjárás okozta károk.

–  A fagyérzékeny fajtákat csak a későbbiekben, az esetlegesen még előttünk álló fagyos időjárást elkerülve fogjuk végezni. Ennek köszönhetően a városunkat díszítő növényeknek meghosszabbíthatjuk életét, serkenthetjük virágzását, növelhetjük terméshozamát és megválaszthatjuk alakját, valamint magasságát. A díszfák csak némi alakítást, formázást igényelnek, míg a díszcserjéken ifjító vágást szükséges végezni. Ez azt jelenti, hogy a növény annyi részét távolítjuk el, melytől nem szenved károsodást.

Azokat a cserjéket, amelyek a nyár folyamán fejlődő új hajtásokon hozzák virágaikat, mindig ilyenkor - tél végén, kora tavasszal - metsszük. A tavasszal virágzó növényeket közvetlenül a virágzásuk után fogjuk metszeni, ezzel is elősegítve az egész nyáron tartó növekedésüket, valamint, hogy megfelelően kifejleszthessék következő évi virágrügyeiket. Mindent megteszünk a még zöldebb Nyíregyházáért! – tájékoztatta szerkesztőségünket a NYÍRVV Nonprofit Kft.

 

Forrás: NYÍRVV