Válogatott kerettagok - Több nyíregyházi focista a nemzeti csapatnál

Szondi Levente számára mozgalmasan telnek a napok. A Nyíregyháza Spartacus saját nevelésű tehetséges kapusa a Haladás ellen a felnőtt keret tagja volt, csütörtökön pedig már a korosztályos válogatotthoz utazott Telkibe.

- Vasárnap reggel kaptam a telefont Pintér László kapusedzőtől, hogy számítanának rám a felnőtt csapatnál, így Szombathelyen a keret tagja leszek. Nagyon örültem neki, olyan hihetetlennek tűnt először, és kicsit izgultam is. A játékosok nagyon kedvesen fogadtak, és jó volt ott ülni a kispadon a Haladás ellen. Amikor Fejér Béla lent maradt egy szituáció után, akkor azért gyorsabban vert a szívem, eszembe jutott, hogy ha nagyobb a gond, nekem kell beállnom. Szerencsére Béla tudta folytatni – mesélte Szondi Levente.

A 16 éves kapus nem unatkozik, csütörtökön indult az U17-es válogatotthoz.

- Mindig felemelő érzés a válogatottban szerepelni, büszke vagyok arra, ha a hazámat képviselhetem. Most Spanyolországba utazunk edzőtáborba, és Svájc ellen játszunk majd felkészülési meccset. A társakat már jól ismerem, a mag évek óta együtt van. Számomra ez mindig plusz lendületet ad, és nagyon motivál az is, hogy a felnőtt kerettel lehettem. De tudom, hogy még hosszú út vezet odáig, hogy az első csapat kapusa legyek, előbb az U19-ben és a Szpari II-ben kell majd bizonyítanom – tette hozzá a tehetséges kapus.

Ősszel remekül teljesítettek a Nyíregyháza Spartacus női utánpótlás együttesei. A jó eredményekre a válogatottaknál is felfigyeltek, és több játékos is meghívást kapott a nemzeti csapathoz. Az U17-es válogatott Románia ellen játszik két  felkészülési meccset, és az edzőtáborban Pekk Lili, Tóth Panna, és tartalékként Jeney Antónia is ott lehet a Nyíregyháza Spartacus képviseletében. A gárdának a nyíregyházi nevelésű, de ma már a Puskás Akadémiában játszó Tuza Petra is tagja. 

Az U19-es női válogatottban is lesz Szpari játékos Németh Kamilla személyében, míg a tartalék Ranyhóczki Vanda. Itt a nemzeti csapat kapusa Dobó-Nagy Boglárka, aki Nyíregyházáról került a Puskás Akadémiához. A válogatott Hévízen edzőtáborozik majd február 13-18. között.