Minden, amit az első, cserélhető akkumulátoros elektromos kerékpárról tudni kell!

A Michelin Hungária Kft. társadalmi felelősségvállalás programjának keretében két darab elektromos kerékpárt adományozott Nyíregyháza város önkormányzatának. Hamarosan érkezünk az átadó részleteivel itt a nyiregyhaza.hu webportálon és a Nyíregyházi Televízió esti Híradójában, de addig is ismerjék meg jobban az első, cserélhető akkumulátoros elektromos kerékpárt!

A Wayscral, a Michelin és a Norauto bemutatta az első olyan elektromos rásegítésű kerékpárt, amely cserélhető akkumulátorral rendelkezik. Az új villanykerékpár neve Wayscral HYBRID Powered by Michelin.

A Wayscral, a Michelin és a Norauto szándékai szerint az első HYBRID modellek megjelenése elhozhatja e-bike piaci forradalmát. Három évnyi fejlesztés, kilenc szabadalmaztatott technológiai eljárás: ennyi kellett hozzá, hogy a hagyományos városi kerékpárból három másodperc alatt villanykerékpár lehessen. 

A Michelin fejlesztőinek köszönhetően a kerékpár hátsó kerekéhez illesztett elektromotor biztonságos, stabil meghajtási rendszert biztosít a jármű számára. Rendkívül könnyű felépítmény, leszerelhető villanyhajtás, elérhető áron.

A főként városi használatra ajánlott kerékpár fejlesztésénél a legfontosabb szempont a jármű súlya volt, a városi kerékpárosnak gyakran olyan akadályokkal kell megbirkózni, mint a járdára felhajtás, ami nem mindig megy könnyen – főleg egy 25 kilogrammos biciklivel. A Wayscral HYBRID Powered by Michelin modell súlya a 3 kilogrammos kiegészítő elektromotorral együtt is csak 18 kilogramm, 25%-kal könnyebb, mint az átlagos elektromos kerékpárok. A meghajtó egység zárható, leszerelhető, hordozható, 3 másodperc alatt visszaszerelhető. Az elektromos és hagyományos hajtás menet közben is váltogatható. Az elektromos hajtással elérhető sebesség 25km/óra, a hatótáv 50 km. A legtöbb városi kerékpáros igényeinek tökéletesen megfelel, egyszerűen használható, könnyű és megfizethető.

A fejlesztők minden lényeges elemhez új megoldásokkal álltak elő – új fejlesztésű az abroncs, a villanymotor, a csomagtartó és a vázszerkezetet is. A prototípus elkészültét követően a sorozatgyártást a Wayscral végzi, a Norauto pedig a kerékpárok értékesítésében vállal szerepet. A Michelin nyíregyházi gyára az elektromos kerékpárok abroncsainak gyártásában vesz részt. A speciális hátsó gumiabroncsot a bal oldalfalra integrált fogakkal hajtja a motor.

Az együttműködés tökéletesen illeszkedik abba a felelős, fenntartható mobilitásra irányuló filozófiába, amelyet mindhárom vállalat magáénak vall.

The Michelin E-Drive System - 2017 Commercial from Wayscral on Vimeo.

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, és kínál a termékhez kapcsolódó szolgáltatásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrandban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, 125 000 főt foglalkoztat, és 67 termelőegységet működtet világszerte. 2018-ban mintegy 190 millió abroncsot gyártottunk.

 

Forrás: www.michelin.hu