Együttműködési megállapodások – A cél az eredményesebb kosárlabdázás és utánpótlás-nevelés

Így négy sportszervezet két együttműködési megállapodása segíti a sportág további eredményességét. Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető igazgatója kiemelte:

Nagyon fontos, hogy minél szélesebb körbe tudjuk népszerűsíteni az utánpótlás versenyzők körében a saját sportágukat és erre toborzásokat, hasonló megállapodásokat kötünk a továbbiakban is. Cél, hogy a felnőtt csapatainkba, a következőkben nem idegenlégiósokat, hanem hazai, saját nevelésű játékosokat tudjunk majd prezentálni.

A tájékoztatón a Nyíregyházi Kosárlabda Klub elnöke kiemelte, az együttműködések célja, hogy még eredményesebb kosárlabdázás és utánpótlás-nevelés legyen térségünkben. Makrai László elmondta:

Azért nagyon fontosak az együttműködések, mert van egy új szereplő, a Nyírpazonyi Kosárlabdázók Egyesülete – és még azért nagyon fontos, mert elindultak olyan új programok a Kosárlabda Szövetség szervezésében, mint például a Kosárpalánta Program, az általános iskolák alsó tagozatos osztályaiban és ezeket szeretnénk egy cél érdekében integrálni.

A nyírpazonyi általános iskolában a tanév elején alapították meg a Nyírpazonyi Kosárlabdázók Egyesületét – mondta Hajdu Barnabás elnök.

A gyerekeket szeretnénk megtanítani a kosárlabdázás alapjára! A megállapodásokra azért volt szükség, mivel mi csak 1-8 osztályig tudjuk foglalkoztatni a gyermekeket és szeretnénk nekik megmutatni azt az irányt és utat, amely elvezethet egy NBI-es klubig.

A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft., így a Blue Sharks is örömmel fogadta az együttműködéseket. Sitku Ernő, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta:

Már évekkel ezelőtt úgy indítottuk el a munkánkat, hogy szeretnénk, ha magyar játékosok és hazai nevelésű játékosok játszhatnának a csapatunkban és ehhez szeretnénk bázist növelni. Örülnénk, ha minél több településre juthatna el a kosárlabda és minél több helyen szeretnék meg ezt a sportágat.

A tájékoztatón elhangzott, november elején szervezik meg az Eötvös József Kupa Nemzetközi Fiú Utánpótlás Kosárlabda Tornát Nyíregyházán.

 

Dér Vivien