Egészségügyi szakmai verseny

Hatodik alkalommal rendezték meg február 8-án, szerdán vármegyénkben az egészségügyi szakdolgozói szervezetekből kikerült győztes csapat részvételével az évenkénti megyei szakmai versenyt, amelyen 4 fős csapatok mérték össze a tudásukat. A győztes csapat képviseli vármegyénket a 2023. március 25-én tizenegyedik alkalommal megrendezendő Országos Szakmai Vetélkedőn.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezete 2019 után idén ismét megrendezte szakdolgozói számára a megyei szakmai versenyét. A hat csapat a vármegye valamennyi szervezetét képviselte a megmérettetésen, amelyen számos írásbeli és gyakorlati feladatot is meg kellett oldaniuk a csapatoknak. Erről Gyimesi Gábor, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alelnöke beszélt szerkesztőségünknek.

„A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezete hatodik alkalommal rendezi meg ezen szakmai versenyét, legutóbb 2019-ben volt ilyen versenyünk, a pandémia miatt idén kerülhet erre újra sor. A hat alapszervezetünk forgó rendszerben rendezi meg a versenyt, idén a Nyíregyházi Alapellátási Szervezete szervezte meg, a nyíregyházi szervezete és a Jósa András Oktatókórház szervezetével. A versenyen hat 4 fős csapat indult, különböző versenyszámok lesznek a mai nap.”

A program a rövid, vicces bemutatkozásokkal kezdődött, majd a versenyfeladatok között volt egy tesztírás, gyakorlati verseny, amelyben reanimációt, vagyis egy hétköznapi újraélesztést kellett bemutatniuk a csapatoknak, majd tájanatómia, activity és villámkérdések következtek.

 „A verseny fontossága, hogy megmutatja, milyen fontos a szakdolgozói munkacsoport az intézményünkben és országosan is, fontos, hogy érezzék, erről a tudásról számot is kell időnként adni, és megtalálják azokat a helyeket és folyamatokat, amelyben még javulniuk kell. Mint minden versenyen, itt is lesznek győztesek, de vesztesek nem lesznek, hiszen aki ma eljött ide, az mindenki nyertes, ezért is említettem, hogy ez egy ünnepnap mindenki számára” – tette hozzá a megnyitón dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak főigazgatója.

A szerdai verseny győztes csapata képviselheti majd vármegyénket a 2023. március 25-én tizenegyedik alkalommal megrendezendő Országos Szakmai Vetélkedőn.