Díjözön a Szent Imre Gimnáziumban

A 2020/2021. tanévben a hagyományokhoz megfelelően ismét díjazták a kimagasló teljesítményeket elérő diákokat, pedagógusokat és egyéb alkalmazottakat a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács István, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese.

Aranykoszorús szentimrés jelvényt kapott Dankó Csenge, Jenei Johanna, Barátfalvi László Imre, Béres István és Tóth Bence Gábor, akik példaértékű tanulmányi munkájukkal kiérdemelték tanáraik elismerését, versenyeken, rendezvényeken öregbítették az iskola hírnevét, elkötelezett keresztény életükkel példát mutattak társaik számára.

A MORUS-díjat a 2011/2012-es tanévtől kaphatják meg azok a végzős középiskolás fiatalok, akik nemcsak jó tanulmányi eredményeikkel emelkednek ki társaik közül, hanem jól láthatóan szívesen, aktívan és felelősen vesznek részt közösségi tevékenységben, nyitottak a közéletiségre és emellett elkötelezett keresztények. Idén a MORUS fődíjat Béres István, 12. b osztályos tanuló vehette át, mellette Albert Alexandra, Barátfalvi László Imre, Dankó Csenge, Izsai Jázmin Hanna, Jenei Johanna, Kovács Miklós, Mészáros Bori Anna, Nagy Petra, Orosz Emese Laura és Tóth Bence Gábor részesült MORUS elismerő oklevélben.

A tanulók mellett a pedagógusok munkáját is elismerte a az intézmény és a szentimrés diákközösség, többek között a szülők által kezdeményezett Boldog Gizella-díj odaítélésével, amelyet az a pedagógus kaphat meg, aki megfelel olyan pedagógusi értéknek mint a diákokkal való kapcsolattartás, a kreativitás, az élményszerű tanítás (élménypedagógia), a kiegyensúlyozottság, a digitális kompetencia, az egyéni törődés, kommunikáció a szülőkkel, a példamutatás, a motiváló erő, a tolerancia vagy az empátia. A diákok szavazatai alapján ebben a tanévben a Boldog Gizella-díjat Rubóczkiné Kiss Hajnalka pedagógus és Papp Adrienn óvodapedagógus érdemelte ki.

Ebben a tanévben hagyományteremtő céllal új elismerést alapított az intézmény a Szent Imre Alapítvány és a Szent Imre Katolikus Szülők Egyesülete segítségével. A Labora pro Emerico Sancto elismerést az a nem pedagógus munkakörben dolgozó szentimrés munkatárs kaphatja, aki legalább öt éve vállal munkát az intézményben, feladatkörében pontos, precíz munkát végez, szolgálatkészen, keresztényi magatartással viszonyul a többi alkalmazotthoz. Idén az elismerést Szabóné Oláh Erika iskolatitkár és Keresztes Mihály karbantartó vehette át.

 

Forrás: Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola

Kapcsolódó galéria

Díjözön a Szent Imre Gimnáziumban