Digitális munkarendre állt át az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Digitális munkarendre állt át az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Tizennyolc diák és tizennégy tanár kapta el a koronavírust, ezért távoktatásra állt át a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az intézményben október közepén regisztrálták az első pozitív dolgozókat, mostanra azonban a tantestület 13 százaléka fertőződött meg, ami már veszélyezteti a jelenléti oktatás megtartását.

Keddtől tantermen kívüli digitális munkarendre állt át a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. A várhatóan november 13-ig tartó intézkedés az iskola valamennyi évfolyamát érinti. A koronavírus a diákok és a tanárok között is megjelent, és az utóbbi időszakban növekedett a fertőzöttek száma az iskolában.

„A tantermen kívüli digitális munkarendre való átállást a mai naptól kezdeményeztük az EMMI-től, ez a koronavírus-járvány iskolánkat érintő hatásai miatt vált szükségessé. Tanulóink közül többen is megfertőződtek, és a 105 pedagógusunk közül is 14-en betegek” – mondta el dr. Komáromi István, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője.

Veszélyben a jelenléti oktatás

A pedagóguskar mintegy 13 százaléka betegedett le, ami már kritikus szint az iskola életében, tette hozzá az intézményvezető. Ez ugyanis veszélyezteti a jelenléti oktatás megtartását, másrészt pedig a preventív egészségvédelem és életvédelem szempontjából is fontos, hogy távoktatásban folytassák a munkát. Az iskolában először két hete ütötte fel a fejét a járvány, amely következtében már egy koronavírushoz köthető haláleset is történt – tette hozzá az intézményvezető.

„Döbbenetes dolog egy élet elvesztése, a pedagógus kollégánk már október 18-tól nem volt az iskolában, egészségügyi ellátásban részesült, és sajnos bekövetkezett a tragédia, ami nagyon megviselt bennünket is, mélyen együtt érzünk a gyászolókkal és a családdal.”

Az iskolában eddig összesen 18 diák fertőződött meg a vírussal, a Nyíregyházi Egyetem fenntartásában működő tizenkét évfolyamos, általános iskolai és nyolc-, valamint négyosztályos gimnáziumi képzést nyújtó intézményben 1070 diák tanul.