Digitális munkarendre állt át az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Tizennyolc diák és tizennégy tanár kapta el a koronavírust, ezért távoktatásra állt át a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az intézményben október közepén regisztrálták az első pozitív dolgozókat, mostanra azonban a tantestület 13 százaléka fertőződött meg, ami már veszélyezteti a jelenléti oktatás megtartását.

Keddtől tantermen kívüli digitális munkarendre állt át a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. A várhatóan november 13-ig tartó intézkedés az iskola valamennyi évfolyamát érinti. A koronavírus a diákok és a tanárok között is megjelent, és az utóbbi időszakban növekedett a fertőzöttek száma az iskolában.

„A tantermen kívüli digitális munkarendre való átállást a mai naptól kezdeményeztük az EMMI-től, ez a koronavírus-járvány iskolánkat érintő hatásai miatt vált szükségessé. Tanulóink közül többen is megfertőződtek, és a 105 pedagógusunk közül is 14-en betegek” – mondta el dr. Komáromi István, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője.

Veszélyben a jelenléti oktatás

A pedagóguskar mintegy 13 százaléka betegedett le, ami már kritikus szint az iskola életében, tette hozzá az intézményvezető. Ez ugyanis veszélyezteti a jelenléti oktatás megtartását, másrészt pedig a preventív egészségvédelem és életvédelem szempontjából is fontos, hogy távoktatásban folytassák a munkát. Az iskolában először két hete ütötte fel a fejét a járvány, amely következtében már egy koronavírushoz köthető haláleset is történt – tette hozzá az intézményvezető.

„Döbbenetes dolog egy élet elvesztése, a pedagógus kollégánk már október 18-tól nem volt az iskolában, egészségügyi ellátásban részesült, és sajnos bekövetkezett a tragédia, ami nagyon megviselt bennünket is, mélyen együtt érzünk a gyászolókkal és a családdal.”

Az iskolában eddig összesen 18 diák fertőződött meg a vírussal, a Nyíregyházi Egyetem fenntartásában működő tizenkét évfolyamos, általános iskolai és nyolc-, valamint négyosztályos gimnáziumi képzést nyújtó intézményben 1070 diák tanul.