Csuhébál a Vasvári Pál Gimnáziumban – Felújításra fordítják a bevételt

 

Hétvégén tartotta hagyományos jótékonysági bálját a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium. Idén, tematikája miatt a Csuhébál elnevezést kapta a rendezvény. A Sóstói Múzeumfalu közreműködésével számos ehhez illeszkedő dekoráció és kiállítás várta a résztvevőket. Az eseményen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is részt vett, aki elmondta, hogy mindig szívesen tér vissza volt középiskolájába.

Óriási örömmel érkeztem ide, hiszen hazajöttem. Mikor jöttem, gondolkodtam, hogy mit is jelenleg nekem a Vasvári Pál Gimnázium és azt hiszem, hogy minden érték, amit én képviselek, azt itt tanultam meg. Nagyon nagy öröm, hogy olyan iskolába járhattam, ahol a képességeket felismerték és ezt támogatták, segítették. Toltak előre folyamatosan és nem volt olyan lehetetlen dolog, amit az itteni pedagógusok ne tudtak volna megoldani.

– tette hozzá dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

Ebben az évben több mint 300 vendég érkezett a bálra, különlegessége az volt, hogy két osztály is a rendezvényen tartotta osztálytalálkozóját, a tanári kar pedig teljes létszámmal képviseltette magát.

A bál mindenképpen fontos a közösség építése szempontjából. Úgy gondolom, hogy tanárok, jelenlegi és volt vasváris diákok szülei, volt vasváris diákok találkozási helye lehet egy-egy egy ilyen alapítványi bál.


A bál minden évben egy előadássorozattal indul, ahol fellépnek diákok, de a tanári kar is készül meglepetésként egy vidám, színes produkcióval. 
A szülők elmondták, nagyon szívesen jönnek el minden évben az iskola jótékonysági báljára, fontosnak tartják az intézmény támogatását és nem utolsó sorban a közösség összekovácsolódását.

Szeretnénk az iskola támogatásával kapcsolatban a szándékunkat kifejezni ezért nagyon fontosnak tartottuk, hogy eljöjjünk erre a bálra és a jó hangulat, amit fontosnak tartunk.

– mondta el Takács Szabolcs.

Az iskola az idei évi bevételt a kémia terem felújítására költi, új vezeték rendszert és burkolatot kap, új laborasztalok kerülnek kialakításra, valamint olyan eszközöket szereznek be melyeket a biológia, kémia tagozatos diákok tanulókísérlet során tudnak majd használni.

 

Kanócz Rita