Csillagfutás - Ezúttal is jótékony céllal
Fotó: Szarka Lajos

Idén is lesz Csillagfutás!  Az OMNIS FORTE Egyesület által szervezett esemény már hagyomány Nyíregyházán, idén negyedik alkalommal tartják meg. A szeptember 10-ei rendezvény az egészségmegőrzésen túl jótékony célt is szolgál.  

Idén már negyedik alkalommal rendeznek Nyíregyházán éjszakai futást a Bujtosi Városligetben. A Csillagfutáson 2022-ben is három távon, 1.5, 4.5 és 9 km-en indulhatnak a résztvevők, nincs korosztályos megkötés.  Akik úgy érzik, hogy futva nem tudják teljesíteni a három táv egyikét  akkor sétálva, gyalogolva is megtehetik. A Bujtosi tó partja ezen a napon ismét fényáradatban fog úszni, hiszen különleges megvilágításban lesz részük az indulóknak. A szervező Omnis Forte Egyesület ezúttal is a nevezési díjak száz százalékát ajánlotta fel a Jósa András Oktató Kórház, Onkológiai Tömbje részére. A korábbi három évben több mint 3,7 millió forint gyűlt össze. 

- Ebből az összegből a betegellátás színvonalát növelik, segítik ezt a nehéz időszakot átvészelni a betegeknek és a hozzátartozóknak. Sok futó, gyalogló átérzi ennek a kezdeményezésnek a jelentőségét, ezért csatlakoznak hozzánk - mondta Kemecsei György, az Omnis Forte Egyesület alelnöke. 

A nevezésből befolyó összeg komoly segítséget jelent a kórházi osztálynak. Egészségügyi dolgozók és meggyógyult betegek is rendszeresen indulnak a Csillagfutáson.  

- Ez a segítség egy-egy osztálynak komoly összeget jelent. A betegek ellátásának komfortfokozatát emeltük, és a gyógyult betegek szellemi, lelki rehabilitációját is megvalósíthattuk már belőle - mondta Dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója-helyettese.  

A már megszokott világítási elemeken kívül most hagyományos fénytechnikai elemekkel is készülnek a szervezők a futópálya megvilágítása kapcsán. A felújított Bujtosi Városliget nagyon népszerű a sportolók körében. 

- Játszótereket, kosárlabda ligetet, futópályát építettünk, és igyekszünk úgy egymásra építeni a fejlesztéseket, hogy teljesítsük az itt sportolók igényeit. Nagyon népszerű a Bujtosi Városliget, ennek a programnak is egy különleges helyszíne - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

Nevezni előzetesen online már lehet, de a helyszínen is lehet jelentkezni, és akár több távot is lehet teljesíteni. Az est folyamán számos kiegészítő program is szórakoztatja majd az indulókat, így táncbemutatók, DJ. És tombolasorsolás is lesz. A közös bemelegítést Czeczeli Ági vezényli, és a Nyíregyházi Sportcentrum kabalaállatai is részt vesznek a Csillagfutáson.