Családi lövészet a Városi Lőtéren – Részletek a Szieszta Pluszban
Családi lövészet a Városi Lőtéren – Részletek a Szieszta Pluszban

A Mozdulj Nyíregyháza! elemei között különleges programok is akadnak bőven, ilyen például a családi lövészet, melyet az őszi szezonban három alkalommal tartanak meg a városi lőtéren. Távcsöves légpuskával különböző távolságra elhelyezett bukócélra lőhetnek az érdeklődők, a biztonságért pedig a Polgári Lövész Egyesület felel.

A Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület 1928-óta működik jelen keretein belül. Fő profiljuk a puskás és pisztolyos versenyzők nevelése, kiemelten az utánpótlás nevelés. Számos Világ- és Európa Bajnokkal büszkélkedhetnek. A Mozdulj Nyíregyháza keretein belül idén ősszel első alkalommal szeptember 26-án volt lehetőségük kipróbálni a lövészetet az érdeklődőknek. Sok család érkezett a programra, a résztvevőktől rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a szervezők felé. A Városi Lőtér jelenleg 22 lőállásos 10 méteres pályával, 30 lőállásos 50 méteres pályával, és 6 lőállásos 25 méteres pályával rendelkezik, ide várják az érdeklődőket. A Mozdulj Nyíregyháza keretein belül legközelebb október 24-én és november 21-én tartanak családi lövészetet, melyre előzetes bejelentkezés után mindenkit várnak.

A további részletekről Katona Andrást, a Polgári Lövész Egyesület alelnökét, airsoft szakosztályvezetőt, utánpótlásedzőt és Váradi Tibor Hunter Field Target szakosztályvezetőt, utánpótlás- és felnőttedzőt kérdeztük.

Ha kíváncsiak a részletekre, nézzék vissza beszélgetésünket itt: