Bezárások – A Váci Mihály Kulturális Központ főépülete is felfüggeszti működését

A Váci Mihály Kulturális Központ főépülete, valamint több tagintézménye is bezár. A foglalkozásokat átstrukturálták, így nem maradunk programok nélkül. A decemberi adventi koncertet is megtartják, Szekeres Adrien a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében várja majd a közönséget.

A nem lakossági távhődíjak rendkívüli emelkedése a megyeszékhelyen 16-szoros áremelkedést jelent. A teljes önkormányzati szektor, ha ugyanakkora hőmennyiséget használna fel, mint korábban, akkor az eddig bruttó 314 millió forintról 2,9 milliárd forintra emelkedne a távhődíja. A kulturális intézmények távhődíja egy évre vetítve 83 millió forintról, változatlan hőfogyasztás mellett 830 millió forintra emelkedne, ezért többek között bezár a Váci Mihály Kulturális Központ főépülete, valamint több tagintézménye is.

„A VMKK központi épülete felfüggeszti a működését, úgy mint számos tagintézményünk is. Nyitva marad a Kertvárosi, a Borbányai és az Alvégesi Műv. Ház, és a Pál Gyula Terem. Elsősorban a kollégák elhelyezését biztosítjuk ezeken a helyeken, de természetesen az alapszolgáltatásainkat is fenntartjuk. A különböző szervezeteket munkaidőben, 8–16 óráig továbbra is várjuk ezeken a helyeken. Szűkösek a lehetőségeink, a teremkapacitás és a nyitvatartás is, de mindenkit próbálunk ezekben az időszakokban ezeken a helyeken elhelyezni” – mondta el Mészáros Szilárd igazgató.

A foglalkozásokat átstrukturálták, így a Szépkorúak Akadémiája a Honvéd utcára került át, azonos időpontban, a senior örömtánc pedig délelőtti órákban lesz megtartva az Alvégesi intézményben.

„Szeretnénk megtartani a csütörtöki elmetorna foglalkozásokat is, amely késő délután volt, most fél 2-kor fog kezdődni a Honvéd utcai tagintézményben. Tudjuk, hogy szűkösek a lehetőségek, de szeretnénk megfelelni az igényeknek, és bízunk benne, hogy sokan tudnak majd élni a 8–16 óráig tartó időszakkal.”

Az igazgató hozzátette, továbbra is dolgoznak a programokon, decemberben az adventi koncertet is megtartják, Szekeres Adrien a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében várja majd a közönséget.