Bértámogatás a nyíregyházi cégeknek – Még augusztusban érdemes felkeresni a paktumirodát

Még augusztusban érdemes igénybe venni a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum bértámogatási lehetőségét, az ebben a hónapban beérkezett igények ugyanis hosszabb időtartamra kapnak támogatást. Fontos változás az elbírálás kapcsán, hogy már nemcsak a nyíregyházi vállalkozások, hanem a nyíregyházi járásban működők is az elsődlegesen támogatni kívánt munkáltatók listáján szerepelnek.

Fontos támogatásról döntenek a városházán az Irányító Csoport tagjai, milliárdos keretösszegből tudják segíteni a nyíregyházi vállalkozásokat. A cégek akár száz százalékos intenzitású bérköltség-támogatást is igénybe vehetnek a paktumirodán keresztül, ha felveszik a nyíregyházi szakemberekkel a kapcsolatot. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal együttműködve valósítja meg a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum című projektet, amelynek már évek óta célja a foglalkoztatás hosszú távú fejlesztése a megyeszékhelyen.

Még augusztusban jelentkezzenek

Most arra szeretnék felhívni a munkáltatók figyelmét, hogy még augusztusban vegyék fel a kapcsolatot a paktumirodával.

Azért szeretnénk javasolni mindenkinek, hogy használja ki ezt a lehetőséget, mert most még hosszabb időtartamra tudják ezt a támogatási forrást igénybe venni a cégek. Minél előbb nyújtják be a paktumirodához a kérelmüket, annál több időtartamra tudjuk biztosítani számukra a támogatást. Ma is lesz egy Irányító Csoport ülésünk, ezen még 8+4 hónapra fogunk tudni támogatást nyújtani a cégek számára, ezért is javasolnánk és buzdítanánk mindenkit, aki szeretne élni ezzel a lehetőséggel, hogy minél előbb nyújtsa be. A következő Irányító Csoport ülésen már vélhetően csak hét hónapra fogunk tudni támogatást nyújtani a cégeknek, ami három és fél hónapos tovább foglalkoztatási kötelezettséggel jár majd” – nyilatkozta Zsel Emese paktumiroda-vezető.

A munkáltatók így több hónapon keresztül bér- és bérköltség-támogatást kaphatnak a foglalkoztatni kívánt személyre. Utófinanszírozásban minden hónapban kiutalják a bruttó bért és a szociális hozzájárulási adót a cégeknek – tette hozzá Zsel Emese.

Az ügyintézés menete

A támogatás igénybevételéhez az érdeklődőknek a paktumirodával kell első körben felvenni a kapcsolatot, hogy benyújthassák igénybejelentésüket. A dokumentumcsomag kitöltését követően az igények vizsgálat alá kerülnek, majd a projekt keretében működő Irányító Csoport hoz döntést a beérkezett kérelmekről. Amennyiben jóváhagyásra kerül az Irányító Csoport által egy adott munkaerőigény, a Kormányhivatalnál dolgozó szakmai megvalósítók veszik fel a munkáltatókkal a kapcsolatot, a támogatási kérelemdokumentáció benyújtásának céljából, majd ezt követően léphet életbe egy-egy támogatási szerződés, ha a végrehajtó szervezet is elbírálta és jóváhagyta azt.

Bővült a kör

Elsősorban korábban az Irányító Csoportunk a Nyíregyházán működő cégeket támogatta, de ezt most kibővítettük és a nyíregyházi járásban működő cégekre is kiterjesztettük, tehát sokkal nagyobb körben tudjuk a támogatást biztosítani” – tette hozzá Zsel Emese.

Így most már akár Nyírpazonyból, Napkorról, Apagyról vagy akár Újfehértóról is várják az érdeklődő vállalkozásokat, Nyíregyházán kívül összesen 14 településről. A paktum keretében akár az újonnan indult cégeket is tudják támogatni és a tevékenységi kör sincs megszabva, kivételt jelentenek viszont például a dohányboltok vagy a kocsmák. Az igénybejelentés egyszerű és akár egy hónapon belül elbírálásra is kerülhet. Eddig már több mint 1000 céget és 1700 álláskeresőt sikerült bevonni a projektbe.

Kapcsolódó galéria

Foglalkoztatási paktum_2022-08-02