Bélyeggel tiszteleg a Magyar Posta a nyíregyházi múzeum előtt!

Aranypénzek az újfehértói leletből, páratlan Seuso kiállítás és lenyűgöző Munkácsy festmények. Csak néhány tárlat, amivel a 150 éves fennállást ünnepelte az elmúlt hónapokban a nyíregyházi Jósa András Múzeum. Az intézményben idén további meglepetésekkel csábítják a látogatókat.

Kamarakiállítással készülnek

150 érdekes és izgalmas tárgyat mutatnak majd be a múzeumban a következő hónapokban. Nyíregyházán ugyanis számos felbecsülhetetlen értékű tárgyat őriznek.

Igazán kiemelkedő a bronzkori és honfoglaláskori gyűjteményünk, emellett a trezortermünkben fantasztikus aranykincseket lehet megtekinteni és a most nyílt Munkácsy kiállítás is olyan fantasztikus kiállítás, ami mindenképpen érdemes arra, hogy a látogatók megtekintsék.

– fejtette ki Lukácsné Nagy Márta, a Jósa András Múzeum igazgató-helyettese.

Az Amerikában élő Pákh Imre gyűjteményéből 30 darab Munkácsy képet lehet most megcsodálni Nyíregyházán.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Augusztus 20-ra pedig a szentpétervári Ermitage-ból további 20 lenyűgöző Munkácsy festmény érkezik a múzeumba.

Nyíregyházi közintézmény bélyegen még nem szerepelt

A Magyar Posta bélyeget adott ki a 150 éves Jósa András Múzeum tiszteletére. Ezt mutatta be a közgyűjtemény igazgatója kedd délelőtt. Rémiás Tibor hozzáfűzte, arra törekszenek, hogy a múzeum a térség egyik vonzó tudományos műhelye legyen.

Mi folyamatosan arra törekszünk Nyíregyházáról, hogy a Felvidékről, Kárpátaljáról, és a Partiumból is folyamatosan eljöjjenek hozzánk. A kiállítások mellett mi folyamatosan figyelünk a tudományos tevékenységre is. Ezért van számos olyan jelentős kiadványunk és konferenciánk, amire szintén szívesen hívjuk a látogatókat.

– fogalmazott dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója.

1868-ban Jósa András alapította szabolcsi megyeszékhely múzeumát. Ma többek között az egykori orvos korát is meg lehet ismerni a kiállításokon, mellette pedig feltűnik az egykori huszárváros és persze a város szülötte, Krúdy Gyula világa is.

 

Z. Pintye Zsolt