Az Első Nyíregyházi Lions Club ismét adományozott a Jósa András Oktatókórháznak

 

A 100 éves Lions mozgalom Amerikából indult és mára 206 országban, 46 ezer klubbal működik. Nyíregyházán 18 éve alakult, Első Nyíregyházi Lions Club néven és évek óta szervez prevenciós és karitatív rendezvényeket. Jótékonysági szolgálatuk fókuszában a látásvédelem és a valamilyen hátránnyal élők segítése áll, jelenleg 29 tagja van és folyamatosan bővül.

Segítség a rászorulóknak

Ennek az egész tevékenységnek az a lényege, hogy a klubtagok nem elsősorban a személyes vagyonukkal járulnak hozzá a gyengén látók, vakok és más elesett emberek vagy éppen olyan nehéz élethelyzetbe került emberek megsegítéséhez, hanem ők gyűjtik a pénzt. A Lions Clubos tevékenységünk nagy részében azzal foglalkozunk, hogy az általunk ismert vagy kevésbé ismert, de fölkeresett vállalkozóktól, vagy rendezvényeken olyan összegeket tudjunk összegyűjteni, amivel ezt a jószolgálati tevékenységet el tudjuk látni.

– mondta el Demarcsek György az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.

A Lions Club 2017-ben szervezett jótékonysági bálján 600 ezer forintot gyűjtött össze, az adományból a Jósa András Oktatókórház és a Lions Club közös szervezésében évente megrendezett egészségnapokon résztvevő kórházi osztályok munkacsoportjai részesülnek.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Szemészeti Osztály gyermekszemészeti rendelője egy légkondicionáló berendezéssel, az Ortopédiai Osztály a budapesti csontbankból érkező combfejek szállításához használatos fagyasztóládával, a betegek és az osztály munkatársai pedig mikrohullámú sütővel, kávéfőzővel és egy olajradiátorral gyarapodnak a felajánlás révén. A IV. Belgyógyászati Osztály Diabetológiai munkacsoportjának a Diabéteszes Lábambulancia berendezésével segít az adomány, amelyből a Fül-Orr-Gégészeti Osztály is részesül, vizsgáló fejlámpát kapnak.

18. éve adományoz a kórháznak

Azt gondolom minden olyan jótékony célú adománynak, ami a kórházhoz jön, üzenet értéke van. Az egyik üzenete, hogy jó adni, és az emberekben sokszor megfogalmazódik az a kérdés, hogy hogyan tudnak adni. A Lions Club immáron 18. éve adományoz a kórházunknak, összeszokott csapatként közeledünk egymáshoz. Olyan eszközöket biztosítanak, amelyek nekünk a hétköznapi ellátáshoz szükségeltetik.

– mondta el dr. Adorján Gusztáv a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

 

A Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskola egy-egy osztályának hallgatói szintén minden évben segédkeznek az egészségnapokon, az adomány rá eső részét idén a Szemészeti Osztálynak ajánlja fel a szakközépiskola.

 

Kanócz Rita