Alapozással készül a bajnok és magyar kupa győztes Fatum-Nyíregyháza

Alapozással készül a BL főtáblás, hatszoros magyar bajnok és kilencszeres magyar kupa győztes Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapata. A tavalyi keretből nyolc játékost meg tudtak tartani, a következő időszak kiemelt feladata a stabilitás és a szintlépés. A csapat a hazai bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is szerepel. A szakmai stáb napi két tréninget tart a keret tagjainak.

A Continental Arénában folyik a Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapatának edzése. Több új játékos is érkezett a nyári szünetben, így ők is a többiekkel készülnek. Vajda Beáta Debrecenből érkezett, és komoly tervei vannak a nyírségi csapattal.

Számomra az, hogy az NB I-ből az extra ligában játszhatok, az nagyon nagy fejlődés, a BL szereplés pedig a megkoronázása a sportkarriernek. Eddig Debrecenben játszottam, az NB I-ben versenyeztünk, és tavaly elég jól szerepeltünk.”

Ketten hiányoznak a csapatból, ők az Európa-bajnokságban szerepelnek éppen, rajtuk kívül már minden új játékos megérkezett, és mindenki megkezdte az edzőmunkát – mondta el Németh Szabolcs vezetőedző.

Nagyon jó állapotban vannak most a lányok, fásultak, de erről szól az augusztus, egy hosszú alapozást terveztünk, de most legyenek fáradtak inkább, mint a bajnokságban. A mostani nagyobb terhelés decemberig ki fog tartani, a felkészülésnek a jelenlegi fázisában, ahol tartaniuk kell, azt nagyon szépen tartják.”

A bajnokság októberben kezdődik, előtte a Szuperkupa döntőt rendezik, ahol a Békéscsaba lesz a mieink ellenfele.