Roadpol speed – fókuszban a gyorshajtók a hétvégén is

A rendőrök 2021. augusztus 9–15. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, vagyis a Roadpol 2021. augusztus 9–15. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez.

A Roadpol Speed akció elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművezetőkre irányul, de a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a passzív biztonsági eszközök szabályszerű használatának, a gyalogosok, kerékpárosok, segédmotoros kerékpárosok, motorkerékpárosok közlekedésének ellenőrzésére is.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata megszervezte a sebességellenőrzést, melyhez Magyarország is csatlakozott. A megyénk közútjain a főbb közlekedési útvonalakon végzünk ellenőrzéseket, mivel legfőbb baleseti okunk továbbra is a gyorshajtás” – mondta el televíziónknak Koncz László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályvezetője.

Az egy héten keresztül tartó akció elsődleges célja a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek csökkentése, valamint ezek megelőzése.