Adventi tombola: tévé lesz a főnyeremény

Az öröm vasárnapján, december 17-én jótékonysági tombolavásár lesz a Kossuth téren, a Mikulás-ház szomszédságában. Sok értékes nyeremény szerepel a játékban, melynek bevételét a Csodavár Nyíregyházi Korai Fejlesztő Központ és Játszóház működésére szánják. A Down Egyesület aprócska járműve, és annak kísérője már az első adventi vasárnaptól tájékoztatja az érdeklődőket az intézmény és a fejlesztés lehetőségeiről.

December 3. a Fogyatékkal élők világnapja, és ebben az esztendőben az első adventi gyertya meggyújtásának ideje. E két ünnepi esemény lobbantja fel a lángot a Down Egyesület látogatóinak javára, hiszen adománygyűjtési kampányt indítanak a Csodavár Fejlesztő Központ támogatására.

„Nagyon sok gyerek jár hozzánk. 2022-ben 4500, és nincsenek még idei számok, de szerintem több mint 5000 gyerek volt, aki megfordult itt. Az eszközeink iszonyatosan amortizálódnak, a rezsiköltségünkről pedig nem is kell beszélni, mennyire megugrott, úgyhogy minden forintra szükségünk van, hogy jövőre is tudjunk működni. Minden évben elindulunk, és megpróbáljuk az emberek nyitottságát megfogni ebben az időszakban. Nyíregyháza várossal ilyen jellegű együttműködésünk az első lesz, úgyhogy kíváncsi vagyok, mennyire nyitottak a városlakók az üzeneteinkre” – fogalmazott Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke.

A Down elnöke kereste meg a tombola ötletével a városi vezetőket, és kérte támogatásukat e nemes kezdeményezéshez. A bevételen túl segítségnyújtás a rászoruló családoknak az az információ, amit a Down Egyesület robogója szállít, és közöl az érdeklődőkkel. A járművet december 3-tól, a sorsolás napjáig, december 17-ig, 16 és 18 óra között találják nyitva a nyíregyházi adventi forgatagban.  

„Mindenben segítettük azt a munkát, ami az önkormányzaton múlt. Adtunk lehetőséget arra, hogy gyűjtsenek a Kossuth téren, és arra, hogy a harmadik adventi gyertyagyújtásnál, december 17-én, amikor az öröm gyertyája fog meggyúlni, a beérkezett tombola felajánlásokat az adományozók között kisorsolhassák. Nyilván az önkormányzat ezt a média eszközein keresztül mindenképpen propagálni szeretné. Felhívom az emberek figyelmét arra, hogy az adventi időszakban persze mindenki könnyebben adományoz, de ide különösen jó helyre jön az adomány, hiszen olyan gyerekekkel foglalkoznak, akikkel egész életükön keresztül foglalkozni kell, úgyhogy remélem, ez a közös akció sikerrel zárul” – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Helyi cégek, vállalkozások ajánlották fel a tombola nyereményeit. Van ezek között családi belépő az állatparkba és tiszteletjegyek az élményfürdőbe. Szállodai kedvezmény kupon, rendezvénybérlet, könyv- és ajándékcsomag, illetve belépő a Csodavár Játszóház programjaira. A főnyeremény egy LED televízió. A sorsolás december 17-én, 17 óra 30 perckor lesz a nyíregyházi adventi forgatagban, a Mikulás-ház szomszédságában.